Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

AC 3000 típusú csőpostarendszer

A csőposta rendszer a korház épületein belüli és az épületek között kis terjedelmű anyagok gyors és megbízható szállításra optimális logisztikai megoldást nyújt. A korházi csőposta rendszerrel vérmintákat, vérplazmát, szövetmintákat, recepteket, leleteket, röntgenfelvételeket, gyógyszereket, kisebb műszereket, dokumentumokat a bejövő és kimenő postai küldeményeket, egyszerűen célba juttathatjuk. A csőpostával minden állomásról minden állomásra történhetnek küldések. Jelentős munkaidő és költségmegtakarítás érhető el, miközben a szakképzett személyzet nagyobb figyelmet fordíthat a gyógyító munkára. Sürgősségi esetekben 20-30 km/h átlagos küldési sebesség azt jelenti, hogy a korház területén a legtávolabbi állomások között is kb. 1 perc alatt megérkezik a küldemény. Olyan esetekben, amikor a küldendő anyagok rázkódása az anyag szerkezetében károsodást okozna, a berendezés csökkentett sebességű üzemmódra tér át. Ø 110 mm-es PVC csőrendszerben R650 mm-es cső ívekkel épül fel a nyomvonal. 

A küldeményeket átlátszó műanyag tubusokba kell az állomásokba helyezni. A célállomás címének megadását követően a tubus automatikusan jut el a kívánt helyre.

A csőposta hálózat kialakításánál épületenként önálló alrendszereket hoztak létre, melyek között az átjárhatóságot a csőposta központban kialakított tubuscserélő berendezések biztosítják.

A csőrendszerben hangtalanul áramló levegő mozgatja a szállító tubusokat. A forgalom szervezése, lebonyolítása, statisztikai kimutatások készítése a vezérlő számítógépes rendszer feladata.

ESZA