Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

honvédkórház

Lencsés Tamás_1200_2022112122_MESZK

Színvonalas munka, szakmai elismerés

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezete immár negyedik alkalommal szervezett szakmai napot 2022.11.21-22-én, melyen az MH EK Központi Gyógytorna Szolgálata 2 előadással jelent meg. A székhelyről Lencsés Tamás hadnagy a patológiás sebgyógyulásról, míg a II. telephelyről Kálmán Kincső honvédelmi alkalmazott a derékfájdalom modern fizioterápiás kezeléséről tartott színvonalas előadást.

IMG_0851

Szakmai konferencia a Honvédkórházban

A Honvédkórházban megalakuló újabb Neurovascularis Intervenciós profil szakmai vonatkozásairól tartottak tudományos szimpóziumot november 22-én, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. A konferencia megnyitóján beszédet mondott Gion Gábor, a HM stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára.

20221118_204102

A vér életet ment...

.....ahogy ebben az esetben is. Súlyos sérült motoros ellátása során nagy mennyiségű vérátömlesztésre került sor, ezáltal a beteg megmenthető volt.

20221117_103219

„Nem tudtam volna jobbat kapni annál, mint amit itt kaptam”

Az ismert énekesnő, Rúzsa Magdi a koraszülöttek világnapja alkalmából nagy örömmel tett eleget a meghívásnak, hogy visszalátogasson az MH EK Perinatális Intenzív Centrumába. Egy koraszülött intenzív osztályokat támogató program keretében – mint a projekt nagykövete – boldogan, régi ismerősként köszöntötte az osztály dolgozóit, majd arra is alkalmat talált, hogy röviden meséljen a kórházban töltött időről:

20221117_094205

A koraszülöttek világnapja PIC-en

A koraszülöttek világnapját ünnepeljük 2011 óta november 17-én, köszöntve azokat az egészségügyi dolgozókat, akik éjt nappallá téve mentik és gyógyítják a kicsiket, valamint azokat a kicsi hősöket, akiknek már életük kezdetén komoly harcot kell vívniuk az életben maradásért. Magyarországon évente minden tizedik, vagyis 8000 gyermek születik idő előtt, amely mára népbetegségnek számít. Koraszülöttnek a 37. hét előtt születettek számítanak, de hasonlóan veszélyeztettek a 2500 grammnál kisebb súllyal világra jött csecsemők. Az extrém koraszülött babák élete megszületésüket követően az első napokban, hetekben, hónapokban komoly veszélyben van és túlélési esélyük és a későbbi életminőségük alakulása fizikai állapotukon túl a megszületés körülményeitől, a PIC (Perinatális Intenzív Centrum) osztály gyakorlatától és lehetőségeitől is nagyban függ.

IMG_0090

Új kórházi ágyak

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ betegellátó területe és az ellátott betegek száma a koronavírus járvány alatt ugrásszerűen megnövekedett, ennek megfelelően a betegek ágya és az eszközpark fokozottabb használatnak volt kitéve.

1

A patológia világnapja

A patológusok világnapját minden év november második szerdáján ünnepeljük. A patológus szerepe egyre meghatározóbb a gyógyító terápia kiválasztásában is, főleg a daganatos megbetegedések esetén.

Vaszilydr_1_2022

Dr. Vaszily Miklós főorvos emlékére

Kedves Kollégák, Kedves Betegek és Hozzátartozók! Szomorú kötelességünknek kell eleget tenni azzal, hogy tudatjuk, Dr. Vaszily Miklós főorvost, szívsebész kollégánkat és barátunkat életének 73. évében 2022. november 1-jén elvesztettük. Elhunyt és hatalmas űrt hagyott maga után mind a szívsebész szakmai különlegessége, mind emberi nagysága miatt. Rengeteget tanultunk tőle legfőképp abban, hogyan maradhatunk emberek a minden fölé helyezett szakma mellett, hogyan élhetjük át azt a szakmai büszkeséget, amit egy-egy ember sikeres műtétje és megmentése adhat.

Clipboard01

Infúziós therápia

Infúziós kezelést a folyadék és elektrolit egyensúly zavarának rendezésére alkalmazzuk, egyes esetekben a szükséges gyógyszert is infúzióba hígítva juttatjuk be a szervezetbe.

RSI_SC_1

Légútbiztosítás képzés a sürgősségin

Sürgősségi Centrumunk a COVID járvány alatti megfeszített munka után végre visszatérhetett a korábban betervezett, nagyobb léptékű képzések megvalósításához.

ESZA