Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egynapos sebészeti tevékenység (ESO)

Az Egynapos sebészeti tevékenység szakma irányítását 2015. augusztusa óta változatlan helyen a Bács-Kiskun megyei Kórház vette át, melyben a Honvédkórház közreműködőként vesz részt. Az ellátást a katonai igényjogosultak, illetve területileg hozzánk tartozó betegek továbbra is változatlan formában vehetik igénybe. Egynapos Sebészeti beavatkozások (OEP által finanszírozott és soron kívüli, térítéses kategóriában.)

Az egynapos sebészet azt jelenti, hogy a beteg, még az altatásban végzett műtétek után is, a műtétet követő 24 órán belül, többnyire pár órás megfigyelés után, a saját lábán, kísérővel hagyja el az intézményt, és a gyógyulás otthonában történik. A korszerű műtéti, érzéstelenítési eljárások és eszközök használata azt eredményezi, hogy a beteg a műtét közben kisebb megterhelésnek van kitéve, és így lehetővé válik az eddig több napos kórházi ápolási idő pár órára történő lerövidítése. Az egynapos ellátás keretében operált betegek általában már a műtétet követően 6-8 óra múlva, de mindenképpen 24 órán belül, saját lábukon hagyhatják el a kórházat és a gyógyulás további szakaszait saját otthonukban, megszokott környezetükben töltik.

Az osztályon folyamatos ápolói és orvosi ügyeletet és készenlétet biztosítunk. Az egynapos sebészetnek szigorú szakmai, szociális és egyéb, törvénnyel szabályozott feltételei vannak, amelyek megbeszélésére a konzultáció során kerül sor. Az egynapos sebészetre alkalmas betegeket és betegségeket előzetes kivizsgálás és szakmai döntések után választjuk ki, (beleértve altatás esetén az aneszteziológus-altatóorvossal történt konzultációt). Az osztályon általános sebészeti, kézsebészeti, ortopédiai, szemészeti beavatkozásokat végzünk rövid előjegyzéssel.

Kapcsolattartás, előjegyzés: Bács-Kiskun megyei Kórház és MH EK RAVGYI (volt Repülőkórház) megfelelő Szakrendelőiben, Egynapos Sebészet iroda közvetlen elérhetősége (06/76/581-613).

Osztályvezető

Dr. Csontos Csaba Zoltán

honvédelmi alkalmazott
osztályvezető főorvos
Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet, Egynapos Sebészeti Osztály I.
06-76-581-600/3246
ESO5
ESZA