Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mellkassebészeti Munkacsoport képzés

Szerző: honvédkórház | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. április 12., szerda 13:52

2023. április 11-én az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház Mellkassebészeti Munkacsoportja elméleti és gyakorlati képzést tartott „Gyakorlati ismeretek a mellkaspunkció és mellűri drainage alkalmazásában” címmel a Magyar Honvédség teljes egészségügyi szolgálata, az ÉPC-HK rezidensei, szakorvosjelöltjei, valamint szakorvosai részére. Ezen belül „Szakdolgozói kompetencia gyakorlat orientált fejlesztése mellkasi beavatkozásokat követően” témakörben tudásmegújító-, megerősítő előadások hangzottak el az ÉPC-HK ápolói részére.

A képzést Dr. Pellek Sándor Ph.D. ezredes, MH főszakorvos, az intézmény Szív-, Ér-, Mellkassebészeti osztály Mellkassebészeti részlegének részlegvezető főorvosa, és Dr. Görög János alezredes, mellkassebész főorvos tartotta.

A rendezvény aktualitását a szakorvosképzés jelentős változása mellett, a beteg-, és üzembiztonság miatt szükségessé vált klinikai és ápolói kompetenciák összehangolása adta. Az előadók hangsúlyozták: a mellkasi intervenciók elméleti és gyakorlati ismereteinek bemutatása kiemelt fontosságú.

Mellkassebészeti képzés_20230411
ESZA