Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rangos, szakmai elismerés

2023. május 24., szerda 11:25

A Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság "Pro Anaesthesia" nevű életműdíját kapta meg Dr. Nagy László nyugállományú ezredes, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály főorvosa.

NL_6_1200

Korábban a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, jelenleg Észak-pesti Centrumkórház - Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztályának főorvosa, korábbi vezetője, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság életműdíját, a Pro Anesthesia díját vehette át a társaság éves kongresszusán. 

Dr. Nagy László 1981 óta dolgozik a Honvédkórház Intenzív osztályán, amelyet 2007 júniusa és 2015 májusa között osztályvezetőként vezetett. 

Ezredesi rendfokozattal ment nyugdíjba, a Szolgálati Érdemjel Ezüst és Arany Fokozat, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, a Tiszti Szolgálati jel III kitüntetések birtokosaként. 

Pályája során a szakmai profizmus, az odaforduló, humánus betegellátás, a kiemelkedő oktatási tevékenység jellemezte. Nemcsak számtalan beteg köszönheti neki fájdalommentes felépülését, vagy kritikus állapotból történő tgyógyulását, de az utána jövő generációk tanítómestereként orvosok, nővérek és asszisztensek százai  sajátították el tőle az aneszteziológiai tevékenység, a kritikus betegek ellátásának művészetét. 

Főorvos úr, gratulálunk, a díj átadása kapcsán szívből köszöntünk!

 

fotó: saját és Tóth Attila

NL_7_1200
ESZA