Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Jelenleg érvényben lévő látogatási rend

A 3/2023. számú főigazgatói intézkedés alapján az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház hatályos Kórházi Házirendjének látogatási rendre vonatkozó szabályai - betegbiztonsági-járványügyi érdekből - az alábbiak szerint korlátozódnak:


a. A betegellátó osztályokon ápolt betegeket kizárólag közeli hozzátartozóik (a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 5/B.§ h) pont szerint: a házastárs, az élettárs, az egyenes ágbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó, a mostoha­és nevelőszülő, a testvér) látogathatják.

b. Egy ápolt naponta legfeljebb két látogatót fogadhat.

c. Influenzaszerű vagy más egyéb megfázásos tünetekkel rendelkező személy az osztályokon sem látogatóként, sem gyermekét ápoló hozzátartozóként nem tartózkodhat.

d. Az intézet területén a látogatás teljes időtartama alatt kötelező a sebészi orr­szájmaszk használata

e. Tervezett „apás szülés" esetén a vonatkozó előírásoknak megfelelő védőfelszerelés biztosítása és a higiénés rendszabályok betartása mellett a tünetmentes apa a szülésnél jelen lehet.

Látogatási rend_2023_ÉPC_HK (1)
ESZA