Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Híradó, Informatikai, Információvédelmi Főnökség

Cím: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Róbert Károly körúti telephely, R. épület I. emelet 1134 Budapest, Róbert Károly körút 44.

Szervezete, együttműködése:

Az MH Egészségügyi Központ (továbbiakban: MH EK) osztály szintű szervezeti eleme. A Híradó, Informatikai és Információvédelmi Osztályt (továbbiakban: HIIO) a híradó, informatikai és információvédelmi osztályvezető vezeti. A HIIO tevékenységét a törzsfőnök közvetlen irányításával végzi. A feladatok végrehajtása során együttműködik az MH EK más szervezetei elemeivel, a HM, a HVK és az MH illetékes szervezeteivel. Szakmai tevékenységét a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség, valamint a HM Hatósági Hivatal Adatvédelmi Felügyeleti Osztály felügyelete alatt végzi.

Rendeltetése: a) A honvéd egészségügy (az MH EK, valamint a szakmai alárendeltségébe tartozó szervezetek és szervek) működését biztosító híradó és informatikai rendszerek adat- és információvédelmével kapcsolatos feladatok végzése az MH Egészségügyi Központ Üzemeltetési Osztállyal, valamint az informatikai rendszerek (katonai és civil) üzemeltetetőivel együttműködve. b) A szervezet elektronikus információ- és adatvédelemének felügyelete. c) A fontos és bizalmas munkakörökkel, valamint a biztonsági ellenőrzésekkel kapcsolatos feladatok ellátása. d) Az őrzés-védelemmel, parkolási renddel kapcsolatos tevékenységek végrehajtása. e) A minősített elektronikus adatfeldolgozó rendszerek tervezése, üzemeltetése, felügyelete. f) A szervezet ügyintézők adat- és információvédelmi felkészítése, ismereteinek megfelelő szinten tartása.

ESZA