Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kommunikációs Főnökség

Információ
Sajtóügyelet: +36-30-828-1286

A Kommunikációs és Koordinációs Osztály tevékenységét a törzsfőnök közvetlen irányításával végzi. A feladatok végrehajtása során együttműködik az MH EK szervezeti elemeinek vezetőivel, a HM és az MH együttműködésben érintett illetékes szervezeteivel.

Elhelyezés: Az Osztály az MH EK székhelyén 1134 Budapest Róbert Károly krt. 44. „P” épületében található.

Elérhetőség: Telefon: +36–30–828–1286 (Sajtóügyelet)

Email: [email protected]

Rendeltetése:

Az MH EK kiemelt feladataival, a parancsnok/főigazgató munkájával összefüggő operatív tervező, szervező, valamint kommunikációs ügyintézői tevékenység végzése. A parancsnok/főigazgató két- és többoldalú katonai kapcsolatainak szervezése, előkészítése, illetve kapcsolattartás az MH szövetségi képviseleteivel, illetőleg a NATO/EU szervezetekben szolgálatot teljesítőkkel. Koordinációs feladatok ellátása nemzetközi (NATO, EU, két- és többoldalú) katonai kapcsolattartással összefüggő ügyekben. Az MH katonai szervezetei NATO/EU katonai egészségügyi feladatainak és az európai védelemmel kapcsolatos katonai együttműködésének koordinálása.

Az MH EK belső és külső információáramlási rendjének kialakítása. Az MH EK kommunikációs és PR feladatai, valamint a kapcsolódó ügyintézési feladatok végzése, a társadalmi kapcsolatok és sajtótevékenység biztosítása. A MH EK irányítását, vezetését biztosító információgyűjtési, tervezési, döntés-előkészítési, belső kommunikációs feladatok koordinálása és végzése. A MH EK szintű rendezvények, értekezletek előkészítésével és levezetésével kapcsolatos feladatok végzése, koordinálása. A parancsnok/főigazgató és a törzsfőnök által meghatározott feladatok nyilvántartása, végrehajtásának figyelemmel kísérése.

ESZA