Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

honvedelem.hu

MH_KEHOP_projekt_zaroesemeny_20231129_01 copy

Laboratóriumi mérföldkő a katonaegészségügyben

Egy természeti katasztrófa során az elsődleges következmények mellett számos másodlagos egészségkárosító hatás is megjelenhet, például a törmelékekből felszabaduló vegyi, biológiai és esetenként sugárzó anyagok okozta szennyeződések. Ezen lehetséges fizikai, biológiai és speciális kémiai anyagok, valamint a radioaktív sugárzás okozta sérülések és szennyezettség kimutatását teszi lehetővé az a „Reach Back” stacioner laboratórium, amelynek projektzáró eseményét november 29-én, az MH Egészségügyi Központban rendezték meg

6547395ab378b392025577

Erősödő együttműködés

A Magyar Honvédséggel való szorosabb együttműködés kialakítása jegyében látogatott Kecskemétre az Országos Mozgásszervi Intézet delegációja november 3-án.

653150104162a251576610

Misszióra kész a MEDEVAC-képesség

Hagyományosan az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet biztosítja a misszió MEDEVAC, azaz légi egészségügyi kiürítési képességet is, amelynek bemutatóját dr. Sticz László vezérőrnagy, a misszió leendő első magyar parancsnoka is megtekintett Szolnokon, október 19-én.

EFOP_projektzaro_rendezveny_social_20231009_08

Egyszerre a védelem-egészségügy és a civil lakosság szolgálatában

Nemzeti és szövetségesi szinten is kiemelkedő jelentőségű egészségügyi képességfejlesztés és -bővítés valósult meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) projekt keretében az MH Egészségügyi Központban. A 2021-ben indított „Rugalmas egészségügyi reagálóképesség labor hátterének fejlesztése” elnevezésű, 2,5 milliárd forintos európai uniós, labordiagnosztikai eszközök és mobillaboratóriumi konténerek beszerzését-telepítését célzó beruházás záróünnepségét október 9-én, hétfőn tartották.

SZA1

Kiképzőként hatalmas a felelősségünk

Rajtunk múlik, hogy az a katona, aki tőlünk kikerül, milyen tudással van felvértezve – mondta Szabó Ádám hadnagy, az MH Egészségügyi Központ, Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet egészségügyi tisztje, aki katonai hivatásának gyakorlása mellett önkéntes tűzoltóként és a Máltai Szeretetszolgálat mentőegységénél is tevékenykedik.

PP

Nemes küldetés katonának lenni

Nemes küldetés katonának lenni - hangsúlyozta Polgárdi Petra őrmester, az MH Egészségügyi Központ Kórházi Művelettámogató Osztály ápolója, amikor arról kérdezte a honvedelem.hu, mit jelent számára a Magyar Honvédség.

P3211998

Rendhagyó pódiumbeszélgetés az MH Egészségügyi Központban

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő képviselőinek részvételével tartottak műhelybeszélgetést az MH Egészségügyi Központ székhelyén, március 21-én, kedden.

Clipboard03

Kiképzésen a tábori mobilkórházban

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ katonaorvosai és szakemberei műveleti területen is képesek magas szintű orvosi ellátást nyújtani az arra rászorulóknak. A Kiképzésen I. részében ennek a speciális képességekkel rendelkező tábori mobilkórház működését mutatjuk be.

Clipboard03

Kiképzésen a tábori mobilkórházban

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ katonaorvosai és szakemberei műveleti területen is képesek magas szintű orvosi ellátást nyújtani az arra rászorulóknak. A Kiképzésen I. részében ennek a speciális képességekkel rendelkező tábori mobilkórház működését mutatjuk be.

638de500544b6484181840

Nehéz körülmények között is bizonyított a ROLE-2 állománya

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként, 2021-ben közbeszerzést írtak ki moduláris felépítésű, telepíthető, sebészeti képességgel rendelkező katonai kórház beszerzése céljából. Ezzel kialakul egy önálló „ROLE-2 Basic” képesség, amelynek segítségével az egészségügyi szakemberek műveleti területen is képesek lesznek magas szintű orvosi ellátást nyújtani az arra rászorulóknak. Az eszközháttér fontos, a képességhez azonban az ember, a szakértelem és a csapatmunka nélkülözhetetlen.

ESZA