Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd Testalkati Program

Az Egészségfejlesztési Osztály elsődleges feladata a primer és szekunder prevenció, illetve az egészséges életmód fenntartása a Magyar Honvédség teljes állományát érintően. Ennek különböző szintjei vannak, melyekről az alábbi linken tud tájékozódni.

A Honvéd Testalkati Program egy olyan komplex szemléletű életmódváltást támogató program, amely átfogó szakmai segítséget nyújt az életmód változtatás iránt elkötelezettek számára. A Program egyénre szabottan, a résztvevő igényeinek, a személyes céljainak és az aktuális fizikai és egészségi állapotának megfelelően kerül kialakításra.

KINEK AJÁNLJUK?

 • Mindenkinek, aki
  • szeretné csökkenteni a testsúlyát.
  • növelni szeretné fizikai teljesítőképességét.
  • szeretne egészségtudatos életmódra váltani.
  • szeretne komplex és hatékony életvezetési készségekre szert tenni.
  • fokozott testi és szellemi igénybevétele mellett és miatt fontosnak tartja az egészségi állapotának megőrzését.

A program során használt műszerek és a folyamat leírása részletesen a linkekre kattintva érhető el.

Az Amerikai Egyesült Államok hadseregében működő The Army Body Composition Program (Army Regulation 600-9, 2013.) elve alapján a katonai szolgálatra való egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságról, valamint a felülvizsgálati eljárásról szóló 10/2015. (VII. 30.) HM rendeletben került bevezetésre a testalkati ajánlás, melynek szellemisége összhangban áll a NATO doktrínákban meghatározott egészségügyi haderővédelmi alapelvekkel, a Magyar Honvédség prevenciós politikájával és egészségmegőrzési célkitűzéseivel, melyek a gyakorlatban az MH Egészségmegőrző Program és az MH Egészségmegőrző Prémium Program mellett valósul meg a Magyar Honvédségnél.

Egyuttmukodesi_megallapodas_alairasa-MH_EK_BHSE_kozott_20220420_01 copy
ESZA