Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Úszó Erőd 2021.

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: Hegedűs Csaba szds. |  2021. augusztus 11., szerda 8:05

Augusztus 7-én került megrendezésre a nyár egyik legnagyobb szabású szabadtéri sporteseménye, a 39. Lidl Balaton-átúszás. A rendezvényen hozzávetőlegesen hétezer fő mérette meg magát, amelyből közel háromszáz személy teljesít szolgálatot a Magyar Honvédség kötelékében. A 2,6 és 5,2 kilométeres távokat az úszás mellett evezéssel is lehetőségük volt teljesíteni az indulóknak.

Idén, a 20. alkalommal vett részt az Úszó Erőd fantázia nevű, katonákból álló kötelék, amelynek parancsoka Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó volt.

A Magyar Honvédség a Balatont átúszó állomány mellett, technikai eszközökkel és toborzó-ponttal is képviseltette magát az eseményen. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya külön sátorral várta a déli partra érkezőket. Az érdeklődők egészségmegőrzéssel és egészségfejlesztéssel kapcsolatos vetélkedőn tehették próbára a képességüket, valamint személyes konzultáció keretében az egészségtudatos életmód kialakításával kapcsolatban kaphattak segítséget. Akiknek sikerült kérdőíveinket helyesen kitölteni, a népszerű prevenciós ajándékaink közül választhattak. Ezúton is szeretnénk gratulálni minden résztvevőnek és a következő évben is várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt. 

signal-2021-08-07-132005
ESZA