Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Korábbi hírek

2012. október 1-jén tartotta a Kórházi Felügylő Tanács soros ülését

A Magyar Honvédség Honvédkórház Kórházi Felügyelő Tanács 2012. II. félévi első ülését az eredeti tervek szerint szeptember hónapban tartotta volna, de támogatva a Honvédkórház megbízott orvosigazgatójának kérését, az ülés időpontját módosította. A felügyelő tanács tagjai is egytértettek azzal, hogy tekintettel a jelentős változásokra, a legjobb ha ezzel kapcsolatos pontos tájékoztatást a változtatásokban leginkább érintett orvos szakmai vezetőtől kapják meg.

A magyar katona-egészségügy munkáját csodálva

A NATO védelmi tervezési folyamat keretében felállított egészségügyi célmunkacsoport képességfejlesztési főszemlélőjét fogadta az MH Honvédkórház március 23-án.

MHEK_logo_hu_350

Egyiptomi delegáció a Honvédkórházban

A magyar-egyiptomi katonai kapcsolatok megújításának céljából, többek között a katona-egészségügyi együttműködés lehetőségeinek feltérképezése kapcsán tett látogatást a Honvédkórházban, március 7-én, Mohamed Slah Eldin Hassan Ali dandártábornok vezette 5 fős egyiptomi delegáció.

MHEK_logo_hu_350

Önkéntes mentőpáros a Honvédkórház állományában

Hidegben, fagyban, árvíz idején, összeomlott házak romjai között ott vannak, és megszállottan segítnek a rászorultaknak. A februári rendkívüli hideg időszaka alatt sem történt ez másként, hiszen Ursinyi Krisztián és Rétei Csaba, a Magyar Honvédség Honvédkórház dolgozói karitatív módon próbáltak segíteni a fedélnélkülieknek Szegeden és környékén.

MHEK_logo_hu_350

NATO elvárásoknak megfelelő kiképzés a Honvédkórházban

A NATO harctéri és műveleti elvárásoknak megfelelően folyamatosan hajtja végre az MH Honvédkórház Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Központja a Budapest, Tünde utca laktanyájában a Harctéri életmentő katonák egészségügyi szakkiképzését (angolul: Combat Life Saver- CLS). A harctéri életmentő katona kizárólag a harctéren, műveleti területen leggyakoribb halált okozó egyes sérülési formák esetén alkalmazandó életmentő beavatkozások elvégzésére felkészített, kiképzett katona. A képzésük szükségességét jelzi, hogy a harctéren bekövetkező halálozások döntő többsége megtörténik, mielőtt a sérült bármilyen egészségügyi szakellátásban részesülne. A harcoló katonák életmentő szakkiképzése lehetővé teszi a sérült lehető leggyorsabb ellátását, hiszen az „ellátó” a sérülés helyszínéhez legközelebb van. Ezáltal az élet és harcképesség megőrzésének esélye jelentősen megemelkedik.

MHEK_logo_hu_350

Március 15-re emlékezve

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezve tartott állománygyűlést az MH Honvédkórház március 13-án.

MHEK_logo_640

Újratanúsító audit

A Honvédkórházban 2008. szeptember 1-jén indult az integrált minőségirányítási rendszer (MIR), mely magába foglalja az ISO 9001:2008, az ISO 14001:2004 (Környezetirányítási szabványt), valamint a MEES 1.0 (Magyar Egészségügyi Ellátási Standardot). A tanúsító okiratok három évig érvényesek (2012. 01. 27.), melyeket évente meg kell újítani felülvizsgálati-, majd újratanúsító audit keretében.

Kórházigazgatók vizitje

Az EU magyar elnökség apropójából került sor az „eHealth 2011 konferencia” megrendezésére, amelynek keretében Magyarországra látogatott francia és svájci kórházigazgatókból álló delegáció. A jeles csoport kérése volt, hogy szeretnének egy innovatív egészségügyi intézményt meglátogatni. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központot ajánlotta, mint az ország egyik európai színvonalú technológiával rendelkező egészségügyi komplexumát.

MHEK_logo_640

Német katona-egészségügyi delegáció

Német katona-egészségügyi delegáció tett látogatást a Honvédkórházban január 20-án. A háromfős csoport egy szakmai tárgyalássorozat programjának zárásaként ismerkedett meg a kórház működésével.

ESZA