Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Március 15-re emlékezve

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2012. január 10., kedd 13:28

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezve tartott állománygyűlést az MH Honvédkórház március 13-án.

Az ünnepi állománygyűlés a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelyének tanácstermében került megrendezésre. Az elnökségben Dr. Schandl László Ph. D. orvos dandártábornok, parancsnok, Dr. Hetei Péter nyá. orvos vezérőrnagy, gyógyító helyettes, valamint Dr. Sticz László mérnök ezredes, parancsnoki irodavezető (mb.védelem-egészségügyi helyettes) foglaltak helyet.

Dr. Bazsó Péter, a Honvédkórház orvos igazgatója, ünnepi beszédében és előadásában rendhagyó módon nem az 1848. március 15-én történt események kronológiai sorrendjét, hanem a forradalom és szabadságharc „kórképét” mutatta be. Prezentációjában kitért arra, hogy 1848-ban, Európában, csak a magyar nemzet volt képes egy olyan ütőképes hadsereg felállításra mind a katonai és mind az orvosi felkészültséget illetően, amely véghez tudta vinni céljait, még akkor is, ha a forradalom elbukott.

Az ünnepi beszédet követően került sor az elismerések átadására. Dr. Bazsó Péter orvos igazgató eddig elvégzett felelősségteljes munkájáért főtanácsosi kinevezésben részesült.

Az állománygyűlést állófogadás zárta le, ahol Dr. Schandl László orvos dandártábornok beszédében méltatta a személyi állomány áldozatos munkáját, és a Honvédkórház egyre bővülő feladatkörét.

ESZA