Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Egyiptomi delegáció a Honvédkórházban

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2012. március 13., kedd 13:33

A magyar-egyiptomi katonai kapcsolatok megújításának céljából, többek között a katona-egészségügyi együttműködés lehetőségeinek feltérképezése kapcsán tett látogatást a Honvédkórházban, március 7-én, Mohamed Slah Eldin Hassan Ali dandártábornok vezette 5 fős egyiptomi delegáció.

A katona-egészségügyi szolgálat megismerése mellett, a küldöttség 4 napos szakmai útja során a haditechnika, a képzés, kiképzés, a magyar aknamentesítési tapasztalatok, valamint a közös és kölcsönös kiállítások lehetőségeivel kapcsolatban folytatott kétoldalú megbeszéléseket Magyarországon.

A delegációt Dr. Schandl László Ph. D. orvos dandártábornok, az MH Honvédkórház parancsnoka fogadta az intézmény Róbert Károly körúti telephelyének parancsnoki épületében. A vendégek érkezését követően Dr. Sticz László mérnök ezredes, parancsnoki irodavezető, (megbízott védelem-egészségügyi helyettes) előadásában mutatta be az újonnan megalakult kórház történetét és hosszú távú terveit. Tekintettel arra, hogy 2012 májusától a Honvédkórház Észak-Közép-Magyarország nagytérségi sürgősségi ellátást biztosítja majd, a vendégek részéről a betegellátás számszerű adataira vonatkozóan hangzottak el kérdések a prezentáció után.

A küldöttség Honvédkórházban tett látogatásnak programját képezte az intézmény kijelölt részlegeinek bemutatása is: a Sürgősségi Betegellátó-, a Központi Radiológiai Diagnosztikai- és a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály. Továbbá, a delegáció megtekinthette az országban egyedülállóan működő automata anyagszállításért felelős robotokat, valamint a helikopter leszállóhelyet.

ESZA