Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

egészségfejlesztés

Balaton átúszás 2

Egészségmegőrzés, egészségfejlesztés - Úszó Erőd 2022

Idén 40. alkalommal, július 23-án került megrendezésre a Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között. A jubileumi eseményen közel 12 ezren vettek részt, melyen katonák és civilek egyaránt teljesítették a klasszikus 5.2 km-es és a 2.6 km-es távot.

received_415522657109863

Városligeti gyermeknapi rendezvényen az MH EK Egészségfejlesztési Osztálya

A budapesti Városligetbe települt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja 2022. május 28-29-én.

626025825b891893107994

Új helyszínen a Honvéd Testalkati Program

2022. április 21-től új helyszínen, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) Dózsa György úti központi telephelyén található Egészségügyi Centrum, Orvosi Rendelőjében kap helyet a Honvéd Testalkati Program (HTP).

Egyuttmukodesi_megallapodas_alairasa-MH_EK_BHSE_kozott_20220420_11 copy

Előnyös képességekkel bővülő együttműködés

„A magyar katonának állandó kapcsolatban kell lennie a sporttal. Fizikai állapotunk alapvető követelménye annak, hogy a feladatainkat mindig, minden körülmények között végre tudjuk hajtani” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Budapesti Honvéd Sportegyesület, valamint az MH Egészségügyi Központ együttműködési megállapodásának megújítása alkalmából rendezett ünnepségen április 20-án, szerdán, a fővárosban.

SP

Egészségmegőrző Senior Program az MH Egészségügyi Központ részvételével

A Magyar Honvédség, mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója felelősségteljes idősügyi politikájának megfelelően részt kíván venni az egészséges öregedés megvalósításában, mely az elöregedő társadalmakat érintő problémák egyik megoldása lehet. A nyugállományú honvédek és civil szervezetek által lebonyolításra kerülő rendezvényeken való megjelenés céljából az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya az MH Egészségmegőrző Program és az MH Egészségmegőrző Prémium Program keretén belül egy új Programot indított, mely az úgynevezett Egészségmegőrző Senior Program.

EKP

Egészséges Kadét Program Püspökszilágyon

Az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya a Honvéd Kadét Program részeként az Egészséges Kadét Program keretén belül megkezdte előadássorozatát, melynek első állomása Püspökszilágy volt 2022. március 30-án. A résztvevő 200 kadét új és használható információkat kaphatott a digitális világ előnyeivel és hátrányaival kapcsolatosan.

PE

Egészségtudatosság fejlesztése az MH Egészségügyi Központ szakembereinek segítségével

Az MH Egészségmegőrző Program keretein belül az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Szervek, Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet, Egészségfejlesztési Osztály két munkatársa, Hegedűs Csaba százados, egészségfejlesztő és edzéselméleti szakember valamint Ilonka Zsófia szakpszichológus előadást tartottak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság által szervezett kihelyezett vezetői értekezleten 2022. április 4-én.

signal-2021-08-09-101749

Úszó Erőd 2021.

Augusztus 7-én került megrendezésre a nyár egyik legnagyobb szabású szabadtéri sporteseménye, a 39. Lidl Balaton-átúszás. A rendezvényen hozzávetőlegesen hétezer fő mérette meg magát, amelyből közel háromszáz személy teljesít szolgálatot a Magyar Honvédség kötelékében. A 2,6 és 5,2 kilométeres távokat az úszás mellett evezéssel is lehetőségük volt teljesíteni az indulóknak.

ESZA