Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségmegőrző Senior Program az MH Egészségügyi Központ részvételével

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 5., kedd 14:56

A Magyar Honvédség, mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója felelősségteljes idősügyi politikájának megfelelően részt kíván venni az egészséges öregedés megvalósításában, mely az elöregedő társadalmakat érintő problémák egyik megoldása lehet. A nyugállományú honvédek és civil szervezetek által lebonyolításra kerülő rendezvényeken való megjelenés céljából az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya az MH Egészségmegőrző Program és az MH Egészségmegőrző Prémium Program keretén belül egy új Programot indított, mely az úgynevezett Egészségmegőrző Senior Program.

SP

A 2022. április 1-én megrendezett Program első előadásának és a különböző műszeres vizsgálatoknak (testösszetétel mérés, vérnyomásmérés, vércukor- és koleszterinszint mérés) a bujáki honvédüdülő adott otthont. Az Egészségfejlesztési Osztályt három szakember képviselte: Polonyiné dr. Svéd Krisztina Amelita orvos őrnagy, Hegedűs Csaba százados, egészségfejlesztő és edzéselméleti szakember és Sárkány Krisztina főhadnagy, dietetikus.

A közösségi egészségfejlesztő program célja elsősorban a kognitív információ átadás és a probléma iránti fogékonyság fejlesztése volt.  

A rendezvény keretén belül interaktív formában egy 60 perces előadás hangzott el, melynek témája a megfelelő táplálkozás volt, különös tekintettel az idősödő korosztályra.

Az interaktivitás mértéke alapján, a hallgatóság pozitívan fogadta az új és hasznos információkat, melyeket a jövőben remélhetőleg kamatoztatni is fognak.

SP előad
ESZA