Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszerek - Honvéd Testalkati Program

Omron BF 511

Testösszetétel-elemző mérőkészülék, mely bioelektromos impedancia módszerrel működik. Kiterjedt adatokkal szolgál a testtömegről, a BMI-ről (testtömeg index), a test zsír- és vázizom százalékáról, a zsigeri zsírtartalomról és a nyugalmi anyagcseréről. Az eszköz klinikailag hitelesített.

 

OM31-HBF-511B-E
inbody-770-5f22f

InBody 770

Olyan testösszetétel analizáló készülék, mely egyedülálló technológiával (SMF-BIA) alkalmas a test összetételének vizsgálatára, azon belül az izomtömeg, a zsírszövet, a test víztereinek és a csontokat alkotó ásványi anyagok mennyiségének meghatározására.

Boso ABI-100 system (a Magyar Hypertonia Társaság ajánlásával)

A perifériás artériás elzáródás gyakran a kardiovaszkuláris esetek első lépcsőfokának drámai következménye és sajnálatos módon a rizikófaktor csoportoknál gyakran későn (dohányosok, cukorbetegek és az idős emberek) diagnosztizálják a perifériás artériás elzáródás betegséget. A boso ABI-100 rendszer a szívinfarktus és a stroke elleni harcban nyújt segítséget. A készülék a pulzushullámok által okozott és a mandzsetta által továbbított nyomásingadozásokat (oszcillációkat) méri és a mikroprocesszor segítségével értékeli azokat. Lehetőséget biztosít mind a négy végtag egyidejű vérnyomásmérésének végrehajtására. Egyszerű módon képes meghatározni a boka-kar indexet (ABI) (a lábon és karon mért szisztolés nyomás hányadosából kapott értéket), melynek segítségével a perifériás artériás elzáródás nagy valószínűséggel és korán felismerhető. Pontos, megbízható. Előnye, hogy nem szükséges mikrofon vagy doppler, melynek pontos felhelyezése a mérési eredmények megbízhatóságát nagyban befolyásolhatja.

Boso ABI
cardioscan-illu

Vicardio - szívstressz mérő készülékek

A Vicardio a szív funkcionális állapotának és a stressz (kémiai, fizikai, táplálkozási, pszichés, környezeti) általi terhelésének kiértékelésére szolgáló biofizikai mérő és értékelő módszer, amely hagyományos EKG méréssel összekötött 3 dimenziós megjelenítést biztosít. 

A Vicardio "információ-mikroszkópja" leméri és kiszámítja a stressz-terhelését és grafikusan ábrázolja a szívműködést, valamint a szív funkcionális paramétereit.

Testösszetétel elemzés (Body Impedance Analyzer, BIA 200)

A bioelektromos impedanciára épülő professzionális testösszetétel-, tápláltsági-, és edzettségi állapot elemzés során a zsíros-, a sovány testtömeget, a víztartalmat (ezen belül intra- és extracelluláris víztérfogatot) a sejtarányt, a fázisszöget mérve kerülnek az eredmények kiértékelésre, az ideális, a normál vagy speciális célértékekkel összehasonlítva. A vizsgálati jegyzőkönyv szöveges értékeléssel és ábrákkal kiegészítve részletesen tartalmazza a változtatási javaslatokat is. A sportorvos által rendszeres időközönként elvégzett testösszetétel elemzési eredmények összehasonlítása alapján a táplálkozási és mozgásprogram hatékonysága mérhető és optimalizálható. Gyógyszeres kezelést és orvosi diagnosztikai vizsgálatokat az életmód tanácsadás során nem végzünk, amennyiben szükséges belgyógyász szakorvosi vizsgálatra az igényjogosultak részére biztosított a lehetőség a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának szakorvosi rendelőintézetében. A szakorvosi vizsgálatokra beutaló szükséges, a vizsgálati időpont kérésben segítséget nyújtunk.

Body Impedance

A kéz szorító erejének mérése (DYNA 16 kézi erőmérő műszer)

A kétcsatornás univerzális „sport” erőmérő - mellyel egyidejűleg a két végtag erő-kifejtése, valamint az erődiagram, annak az un. felfutási meredeksége mérhető és regisztrálható - a fizikai állapot felmérését egészíti ki, illetve a mozgásprogram hatékonyságának egyszerű és gyors ellenőrzésére szolgál, mivel a tudományos eredmények szerint a kéz erejének nagyságából következtetni lehet a test többi izomerejének nagyságára is.

ESZA