Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

16. NATO futás – MH EK Egészségfejlesztési Osztály – Prevenciós küldetés- kimagasló sportolói teljesítmények

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2021. szeptember 30., csütörtök 10:21

Idén szeptember 26-án (vasárnap) 16. alkalommal került megrendezésre a NATO RUN 2021 nemzetközi futóverseny Budapesten. Az MH EK állományából is többen indultak a különböző távokon. Az Egészségfejlesztési Osztály két főtisztet indított a versenyen.

NATO futás 2021_1

A 892 jelentkezőből összesen 888-an teljesítették a 4 és a 10 kilométeres egyéni távokat, és a 10 kilométeres váltót. A rendezvényen katonák, honvédelmi alkalmazottak és civilek vettek részt. A rendezvény látogatóit többek között katonazenészek, egészségügyi tanácsadók, edzéselméleti szakemberek, helyszíni toborzók és számos különböző NATO kommunikációs programok várták.

 

NATO futás 2021_2.png

Az MH EK KESZ Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet Egészségfejlesztési Osztálya (a továbbiakban: EFO), a korábbi évekhez hasonlóan prevenciós témájú totókkal foglalkoztatta az érdeklődőket, melyek segítségével a vendégek felmérhették tudásukat az egészséges életmódot illetően, többek között a testmozgás és az egészségtudatos táplálkozás témakörökben. A kérdőíveket helyesen kitöltők az osztály továbbra is nagyon népszerű prevenciós ajándékai közül választhattak. 
10 km-es távon csapatban, az EFO állományából Polonyiné Dr. Svéd Amelita orvos őrnagy és a Sportszázadból Bragmayer Zsanett szakaszvezető első helyezést ért el, mellyel tovább öregbítették a magyar katonasportolók és természetesen a magyar katonák jó hírét.

NATO futás 2021_3.png
Címkék
ESZA