Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állománygyűlés az államalapításra emlékezve

2020. augusztus 25., kedd 10:21

Augusztus 20-án az államalapításra és Szent István királyra emlékezünk. Ennek alkalmából ünnepi állománygyűlés megrendezésére került sor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban 2020. augusztus 18-án. 

Augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe.

Az állománygyűlésen részt vett Dr. Veszprémy László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgatója tartott ünnepi beszédet.

1609152275
A megemlékezést követően az ünnepi elismeréseket az MH EK főigazgatója, Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós adta át, ezzel is elismerve az intézmény dolgozóinak munkáját.

1609152275
Az ünnepi hangulat megteremtéséről a Prima Primissima, Magyar Örökség és Bartók-Pásztory díjas Honvéd Együttes művészei gondoskodtak, akik professzionális módon, magas színvonalon szólaltatták meg a férfikari zeneirodalom alkotásait. Műsorukban államalapításunk napja szellemiségéhez kapcsolódó klasszikusokat halhattunk.

ESZA