Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikából jöttek …

2017. június 13., kedd 9:27

Idén június 7-én a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés vendége volt Kalifornia Állam Egyetemének (University of California, Fresno, UCSF) három professzora és 11 hallgatója, intézményünk nemzetközi elismertségét jelezve.

A vendégeket Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes köszöntötte, majd röviden bemutatta intézetünket, külön kihangsúlyozva a magyar hon- és rendvédelmi valamint a polgári egészségügyi ellátásban betöltött szerepét. Dr. Tímár Mihály orvos ezredes a járóbeteg szakrendelő igazgatójaként nyújtott betekintést az intézményben található szakrendelések felépítésébe, mindennapjaiba.
Prof. Dr. Sandra Sándor, a látogatókat házigazdaként fogadó szakrendelés vezető főorvosa tájékoztató előadásában beszélt a magyar fizioterápia kialakulásáról, valamint a reumatológia és fizioterápia szakrendelés szakmai elődjeiről és tevékenységéről. Felvázolta a jelenleg itt alkalmazott terápiás lehetőségeket és azok hatásmechanizmusát, melyeket a részleg megtekintése során a vendégek „élesben”, sőt saját bőrükön is megtapasztalhattak.
1609151331
A csaknem négyórányi látogatás utolsó fél órájában élénk eszmecsere folyt a vendégek és a házigazdák között, ami egyfelől a szakmai hallgatóság információigényére utalt, másfelől az érdeklődés további területek feltárására inspirált.
1609151331
A csoport vezetője, Nancy Nisbett professzor köszönetét fejezte ki mind maga, mind a hallgatói csoport nevében, és a látogatást rendkívül hasznosnak értékelte. Az idő rövidsége ellenére számos tapasztalattal gazdagabban, és értékes szakmai információk birtokában térhettek vissza az Államokba.
1609151331
A látogatás sikeres lebonyolításához hozzájárult Prof. Dr. Sandra Sándor nyugállományú orvos ezredes szakrendelés-vezető, Kovács Zsuzsanna szolgálatvezető, Tóthné Fülep Beatrix Ivett főtörzsőrmester fizioterápiás szakasszisztens, Katona Ferenc gyógymasszőr, Vida Krisztina valamint Trapp Bernadett fizioterápiás szakasszisztensek által végzett előkészületek.

Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés
ESZA