Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

„Az első csatát megnyertük” – ünnepi állománygyűlés a Honvédkórházban

2020. július 1., szerda 11:06

A magyar egészségügy napja alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést június 30-án, kedden, Budapesten, az MH Egészségügyi Központban (MH EK). A Honvédkórházban megtartott ünnepségen részt vett dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese.

1609152256
Dr. Demeter János, az MH EK Podmaniczky utcai telephelyének vezetője ünnepi beszédében a koronavírus-járvány kapcsán úgy fogalmazott: a Honvédkórház dolgozói a folyamatosan változó állapotok és a vírusról naponta megjelenő új információk elsajátítása mellett is megállták a helyüket úgy, hogy valójában egy láthatatlan ellenség ellen küzdöttek. „Ez azért volt lehetséges, mert minden vezető és dolgozó becsülettel végezte és látta el feladatát” – hangsúlyozta. „A rendszer sikerrel vizsgázott és nagyban megkönnyítette az egészségügyi intézmények feladatellátását” – mondta a kórházparancsnoki rendszerrel kapcsolatban dr. Demeter János.
1609152257
Dr. Böröndi Gábor altábornagy beszédében méltatta az MH Egészségügyi Központ munkatársait, kiemelve azt a példaértékű és innovatív munkát, melyet az elmúlt évtizedekben és a járványhelyzet ideje alatt végeztek. Az altábornagy elmondta: minden adott ahhoz, hogy a Honvédkórházból egy mintakórházat hozzanak létre. A tábornok kiemelte: a járvány idején, olyan kihívásokkal szembesült az egész ország – így természetesen a Magyar Honvédség is – melyre eddigi történelme során még nem volt példa. Az altábornagy – a járványt egyfajta biológiai hadviseléshez hasonlítva – a Honvédkórház munkatársainak előremutató gondolkodásával kapcsolatban elmondta: „egy teljesen új kihívás elé állított minket a vírus, ekkor jöttek a katonaorvosaink és a birtokukban lévő tudással, valamint technikákkal odaálltak az ügyünk mellé és ennek is köszönhető, hogy az első csatát megnyertük”.
1609152257
A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese felhívta a figyelmet arra is, hogy a Honvédkórháznál rendelkezésre álló tudásra, tapasztalatra és innovációra nemcsak a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium, hanem az egész ország is támaszkodni tud. Az ünnepségen dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka átadta a 2019. év dolgozói elismeréseket – melyre a járvány idején, áprilisban nem volt lehetőség. A vezérőrnagy ünnepi beszédében elmondta: az elismeréseket átvevők nemcsak 2019-ben, de a járvány idején is bizonyították, hogy szakmailag és emberileg is teljes mértékben felkészültek, így méltóak a díjak átvételére. „Az elmúlt időszak minőségi munkavégzése azt bizonyítja, hogy az összes dolgozóink, kollégánk érdemelne egy-egy elismerést” – mondta Kun Szabó tábornok.
1609152257

Forrás: honvedelem.huSzerző: Ördög Kovács MártonFotó: Kertész László

ESZA