Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az MH Egészségügyi Központ a Szent László Katonai Zarándoklaton

2017. június 28., szerda 15:34

2017. június 27-én került megrendezésre a Somogyvári Nemzeti Emlékhelyen a Szent László Katonai Zarándoklat, melyet Vargha Tamás parlamenti államtitkár nyitott meg.

1609151334
Az MH Ludovika zászlóalj Szent László század katonaállományának 12 km-es gyalogmenete 07:00-kor indult Somogyvárra a zarándoklat ünnepi szentmiséjére. A katonai tiszteletadással bemutatott ünnepi szentmise főcelebránsa Balás Béla kaposvári megyéspüspök volt, szentbeszédet mondott Bíró László tábori püspök.

1609151334
Délután a résztvevők az MH Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoportjának bemutatóját láthatták, melyet szablyavívó bemutató és a Langaléta Garabonciások műsora követett. A bemutatók mellett az Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya is megjelent prevenciós programjával. A résztvevők az egészség megőrzés témakörével kapcsolatos (testmozgás, táplálkozás, folyadékfogyasztás, UV, szív és érrendszer stb.) totókat tölthettek ki, illetve személyes konzultáció keretében kaphattak segítséget az egészségtudatos életmód kialakításában, fenntartásában. A kérdőíveket helyesen kitöltők népszerű prevenciós ajándékaink közül választhattak. A rendezvényt a Kaláka Együttes koncertje zárta.
1609151334
Ezúton szeretnénk gratulálni a szervezőknek és a zarándoklatot teljesítő állománynak, hogy ebben a nyári hőségben is helytálltak és jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát.

1609151334
ESZA