Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Az MH EK a 2021. évi Kecskeméti Repülőnapon

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2021. augusztus 30., hétfő 14:22

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központja is képviseltette magát, a 2021. augusztus 28-29-én megrendezésre került Kecskeméti Repülőnapokon. Katonáink egy bemutatóhelyen és az Országos Mentő Szolgálat egységeivel közösen, négy egészségügyi biztosító állomáson teljesítettek szolgálatot. Az esemény során a felállított ellátó sátrak mellett gyalogos járőreink figyelték, hogy a közönség soraiban akad e olyan, akinek segítségre, ellátásra van szüksége.

A bemutatósátornál a közönség megismerkedhetett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ által használt eszközökkel, eljárásokkal. A látogatóknak lehetőségük nyílt kipróbálni egyes felszerelési tárgyakat, a korábbi vagy az éppen most megszerzett ismereteiket több, speciálisan egészségügyi ellátás gyakorlásához fejlesztett bábun. Az eszközön élethűen lehet szimulálni többek között a szúrt, lőtt sebeket, artériás vérzést, a különféle belső sérüléseket, az újraélesztés mozzanatait, ezáltal pedig segíteni azt, hogy az egészségügyi katonák tökéletesíteni tudják a kezelés, ellátás elemeit.

RN_LEAD-30

Az MH EK sátra mellett, a rendezvényre látogatók megtekinthettek egy mobil oltóállomást is, amely kiemelt szereppel bírt az elmúlt időszakban a koronavírus járvány elleni küzdelemben és találkozhattak Dr. Meglécz Katalinnal ezredessel is, aki az oltóbuszok kifejlesztésének szakmai irányítását végezte.

RN_LEAD-4 (2)

A Kecskeméten található Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet munkatársai két bemutatóponton vettek részt. Az egyik állomáson, a toborzás segítése érdekében az alkalmasság vizsgálatokról tájékoztatták az érdeklődőket, míg a másik pavilonnál az AVIATRONIK Kft. Fipok rendszerének bemutatásában vettek részt. A Fipok rendszert a RAVGYi szakembereinek útmutatása alapján fejlesztették ki. A rendszer missziós körülmények között is tesztelésre került, a pilóták hadrafoghatóságának vizsgálatával.

untitled

A helyszínre kitelepült kollégáinknál látogatást tett Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka, illetve Dr. Muzsay Ildikó ezredes, az MH EK parancsnokhelyettese is.

20210829_103215
RN_LEAD-16
ESZA