Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyeztető Értekezlet Kecskeméten

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. november 11., péntek 9:56

2022. november 9-én került megrendezésre Kecskeméten, az MH EK Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben, a katonai pályaalkalmassági vizsgálatokat tervező értekezlet mintegy 60 fő részvételével.

Az EPAB Egyeztető Értekezlet elnevezésű rendezvényen, a Bizottság tagjain és a tervezésben részt vevők mellett az alkalmassági vizsgálatok kezdeményezésére jogosult személyügyi szervezetek, a honvédségi felsőoktatási- és az altisztképző tanintézmények, továbbá az MH központi katonai igazgatási szerv kijelölt képviselői vettek részt az ország minden tájáról.

Az eseményt Dr. Kopcsó István vezérőrnagy távollétében Dr. Sasi Ágnes ezredes az MH Elsőfokú Pályaalkamasság-vizsgáló Bizottság elnöke - aki egyben az intézet vezetője is - nyitotta meg.

Az MH főszakorvos ismertette a nemrég bevezetésre került Egységes Alapkiképzési Programmal összefüggő vizsgálati típusokat, a végrehajtás célkitűzéseit és az azokkal összefüggő összesített minősítéseket.

IMG20221109102753

A megnyitót követően a résztvevők megtekinthették Wachtelné Vincze Erika alezredes a Koordinációs és Adatfeldolgozó Osztály osztályvezetője prezentációját az Értekezlet céljáról, az alkalmassági vizsgálatokkal kapcsolatos tapasztalatokról. Ismertette az elmúlt és az idei évben elvégzett alkalmasság-vizsgálatok statisztikai adatait. Előadásában kitért a vizsgálatok során felmerülő problémákra, melyek megoldásában a részt vevők segítségét és közreműködését kérte.

Az osztályvezető a tervezésnél figyelembe vette az intézmény kapacitását, a vizsgálatok típusát, az át nem tervezhető vizsgálatokat, az alakulatok által első körben csökkentett létszámokat, továbbá az indokolatlan kéréseket.

A fenti szempontok alapján ismertette a 2023. év első félévre tervezett vizsgálati ütemtervet, amely mintegy hat hétig tartó előkészítői munka és a kapcsolattartókkal történt előzetes egyeztetéseket követően alakult ki. A terv jelen lévő képviselők által elfogadásra került.

A vizsgálatokat végrehajtó szervezetnél a jövő év első felében közel tízezer fő vizsgálata került betervezésre.

ESZA