Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködési megállapodás: egészségügy és informatika egy helyen!

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. szeptember 13., szerda 18:02

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Kodolányi János Egyetem együttműködési megállapodást írt alá, amellyel új lehetőségeket kínálnak az egészségügyi informatika specializáción lévő hallgatók számára.

A szeptember 13-án tartott ünnepélyes aláíráson Dr. Fejes Zsolt Dezső PhD orvos ezredes, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke elmondta: ez egy kiemelkedő lehetőség a honvédség és az egészségügy iránt érdeklődő hallgatók számára, hogy jobban megismerjék az Egészségügyi Központ sokszínű és szerteágazó tevékenységét, feladatrendszerét.
A jövőben gyakorlati helyként szolgáló Egészségügyi Központban programozói feladatokat teljesíthetnek majd a jelentkezők, ezáltal valós feladatokkal tudják segíteni a Központ munkáját. A megállapodás értelmében az Egészségügyi Központ, mint gyakorlati hely vállalja, hogy megszervezi és lebonyolítja a tantervi követelményekben szereplő gyakorlati képzést, átadván mindazon ismereteket, melyek a szakma elsajátításához szükségesek.
A programban részt vevő hallgatók nem csak megismerhetik a védelem-egészségügy feladatrendszerét, hanem megtapasztalhatják a haza védelmének fontosságát is.
 „Terveink közt szerepel, hogy lehetővé tesszük azon egyetemisták számára, akik sikeresen teljesítik gyakorlati idejüket és tanulmányaik után is részesei szeretnének lenni a katonaegészségügyi rendszernek, hogy a későbbiekben a Magyar Honvédség teljesértékű tagjaként tudják folytatni hivatásukat az Egészségügyi Központban” – tette hozzá a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke.
E mellett lehetőség nyílik az Egészségügyi Központban dolgozó, diplomával nem rendelkező katonák továbbképzésére, beiskolázására is a Kodolányi János Egyetemen.
Az aláíráson részt vett Dr. Fejes Zsolt Dezső Phd. orvos ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka és Dr. Vizi László Tamás PhD a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora.
 
ESZA