Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életet mentett a kollégánk

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2021. december 4., szombat 5:36

2021. 11. 24-én Dr. Ágoston Barnabás, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának szakorvos jelöltje, az ügyeleti szolgálatát követően hazafelé tartott és megállt ebédelni az egyik budapesti bevásárlóközpontban. Az épület étterem részébe érve arra lett figyelmes, hogy a jelenlevők a helyiség egy pontját nézik. Ekkor látta meg, hogy az ott lévő vásárlók és a dolgozók egy eszméletlen hölgyön próbálnak segíteni.

Azonnal odasietett a bajba jutotthoz és átvette az ellátását. A hölgy életfunkcióinak ellenőrzését követően, késlekedés nélkül nekilátott a szükséges újraélesztési folyamatnak. Miközben mások értesítették a mentőszolgálatot a helyszínen lévő személyek segítségével biztosította a légutakat, majd megkezdte a szívmasszázst. A bevásárlóközpontban található defibrillátorral sikerült beindítani a szívműködést. A mentőszolgálat rövid időn belül a helyszínre érkezett, ahonnan a beteget a Honvédkórházba szállították, ahol a gyors, szakszerű beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét, az állapota pedig mára stabil és napról – napra javul.

Az eseményeket követően ma újra találkozott egymással a megmentett és megmentője, Balázs Eszter és Dr. Ágoston Barnabás, illetve a Kardiológiai Osztály részlegvezető főorvosa Dr. Duray Gábor, aki elmondta, hogy kivételesen szerencsés esetről beszélhetünk, hiszen a gyors ellátásnak köszönhetően a hölgy teljes felépülésében bízhatnak.

Dr. Ágoston Barnabás kiemelte, hogy rá is nagy hatással voltak az események és örül annak, hogy megmenthetett egy életet.

Balázs Eszter háláját fejezte ki Ágoston doktornak, hogy a helyszínen szakszerű ellátásban részesítette. Megköszönte továbbá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Kardiológiai-, és Intenzív Osztály dolgozóinak odaadó munkájukat.

Ago (1 of 5)
Címkék
ESZA