Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Életmentő elsősegélynyújtás a haditorna versenyen

2016. április 28., csütörtök 13:54

2016. április 21-én került megrendezésre az Országos Haditorna Versenysorozat döntője a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, amelyet a sport, az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása és a hazafias, honvédelmi nevelés elősegítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium hirdetett meg.A verseny részét képezte egy egészségügyi szituációs feladat (elsősorban elsősegélynyújtás) végrehajtása, valamint a speciális egészségügyi kiképzési eszközök (műsebek, kötszerek, rögzítők) bemutatása.

1609151119

A döntőben a fizikai és a szellemi megpróbáltatások mellett az egészségügyi állomáson egy azonnali életmentő elsősegélynyújtást kellett végrehajtani a katonai szakközépiskolások csapatainak. A feladatot megnehezítette, hogy a csapatoknak az idővel is „harcolni” kellett. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet szakállománya felügyelte és értékelte az „egészségügyi állomáson” a szituációs feladatok végrehajtását. Az ellátási feladatokat a csapatok nagy lelkesedéssel, sikeresen hajtották végre.

1609151119
ESZA