Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Elsősegélynyújtó hely a Nyugati Pályaudvaron

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. március 23., szerda 15:08

Az ukrajnai háború elől menekülők számára nyújthat gyors segítséget az az elsősegélynyújtó hely, amely a Nyugati Pályaudvaron került felállításra és amely működtetésében a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, illetve az irányítása alá tartozó városi kórházak is szerepet vállalnak.

Nyugati ellatopont (2 of 4)

Dr. Orgován Dávid honvédelmi alkalmazott elmondta, hogy az egészségügyi ellátópont tökéletesen fel van szerelve elsősegélynyújtás céljára. Alapvető feladata az elsősegélynyújtás, tanácsadás és szükség esetén fekvőbeteg vagy járóbeteg intézetbe történő irányítása az ellátásra szorulóknak.

Rendelkezésre áll EKG készülék, defibrillátor, rendelkezik vizsgálóággyal, tolószékkel, infúzióval, vénás gyógyszerekkel, széles repertoárral rendelkező gyógyszer biztosítására is lehetőség van, illetve a helységben a személyzet kényelmét szolgáló készülékek is elhelyezésre kerültek. A nyelvi nehézségek áthidalására tolmács áll rendelkezésre a vasútállomáson.

Az ide érkezők köre elsősorban nőkből és gyerekekből áll, akik jellemzően fejfájás, megfázás és allergiás panaszokkal fordulnak az ellátópont munkatársaihoz.

Nyugati ellatopont (4 of 5)

2022. március 23.

ESZA