Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Fejlesztések a Sürgősségi Centrumban

2020. október 28., szerda 13:43

Az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumában a magas színvonalú betegellátás érdekében folyamatos fejlesztések vannak folyamatban, amelyeket nem feltétlen a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzet indukál. A centrumban létrejött az Akut Alapellátó Egység, valamint helyet kapott egy izolált triázs helyiség is.

EMMI rendelet határozza meg annak az Akut Alapellátó Egységnek a létrehozását, amely kialakítása a Róbert Károly körúti Centrumban megtörtént.

1609152311
Az itt elvégzett elsődleges vizsgálat alapján a triázs szakember döntést hoz arról, hogy a beteget hová irányítja tovább. Ennek köszönhetően a kevésbé sürgős, halasztható esetek másfajta betegúton kapják meg a szükséges ellátást, mint a kritikus és súlyos állapotban (1–3 triázs kategóriában) lévő beteg.

A székhelyen található Akut Alapellátó Egység berendezése még folyamatban van, a végső berendezést követően úgy fog kinézni, mint egy teljes körűen felszerelt vizsgálóhelyiség.

A Centrum bejáratánál már a tavaszi járványügyi helyzet megkövetelte az elkülönített triázs helyiség kialakítását. A korábban paravánokkal kialakított várótermi rész elszeparálása a mostani korszerűsítés során mobilfalakkal történt meg, amely jelentősen növeli a tér funkcionalitását és stabilitását, létrehozva ezzel az izolációt.

1609152311
A vizsgálati helyiségek létrehozásával az intézmény Sürgősségi Centruma két vizsgálóval bővült, amely lehetővé teszi több beteg egyidejű, gyorsabb vizsgálatát.

1609152311
ESZA