Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Hon- és rendvédelmi egészségügyi dolgozók V. tudományos-szakmai konferenciája

2015. november 13., péntek 12:29

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Belügyi Tudományos Tanács szervezésében november 11-12-én lezajlott, immár hagyományosnak számító tudományos konferencia jó alkalmat biztosított arra, hogy a honvédelmi-, és rendvédelmi szervek személyi állománya egészségmegőrzésében résztvevő szakemberei lehetőséget kapjanak tudományos tevékenységük, eredményeik közös számbavételére, személyes kapcsolataik erősítésére, szakmai ismereteik bővítésére.

1609151050

Magyarország honvédelmi és rendvédelmi szervei a XXI. század új gazdasági, társadalmi és természeti kihívásaival kerültek szembe, úgymint az országhatárok könnyebb átjárhatósága, a tömeges migráció, a bűnözési struktúra átalakulása, a közbiztonság helyzetének változása, az ismétlődő különböző katasztrófahelyzetek, a terrorcselekmények elkövetésének reális és leselkedő veszélye.
Mindezekből egyértelműen következik, hogy a honvédelmi és rendvédelmi szervek egészségügyi szolgálatainak szakmai együttműködése elengedhetetlen a hon- és rendvédelmi állomány munkavégző képességének hosszú távú megőrzéséhez.
A szervezetek számára különösen nagy jelentőségű az állomány egészségének megőrzése, akik tevékenységük során az átlagosnál fokozottabb fizikai és pszichikai terhelésnek vannak kitéve, s akiknek életük kockáztatásával is végre kell hajtani szolgálati feladataikat.
Természetes elvárás a szakemberek felé, hogy figyelemmel kísérjék, nyomon kövessék a szakterületen belül bekövetkezett változásokat, szakmailag felkészültek legyenek.
A rendezvény megnyitójában Dr. Tamás Róbert orvos ezredes, az MH EK Honvédkórház megbízott orvos igazgatója kiemelte, hogy napjainkban Magyarországon a biztonság megteremtése a legfontosabb feladata a hon és rendvédelmi szerveknek, mely az egészségügyi támogatásra is jelentős terheket ró.

1609151050

Vargha Tamás a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a katona-orvosok minden időben helytálltak, hivatásukat magas színvonalon látták el a körülményektől függetlenül.
A konferencia programjában szerepeltek a hon- és rendvédelmi egészségügy és pszichológia időszerű kérdései, a májbetegségek ellátása, a pályára való kiválasztás, az alkalmasság jelentősége, az alkalmasság-vizsgálatok tapasztalatainak bemutatása.
A rendezvény megerősítette, hogy a hon- és rendvédelmi szervek szakemberei folyamatosan, szorosan együttműködve, tapasztalataikat egymással megosztva tudnak leginkább megfelelni a tudomány és technika gyors fejlődése, a növekvő iparosodás, a kemizáció, a globális felmelegedés, az utóbbi időben gyakran bekövetkező természeti csapások új szakmai kihívásainak.
1609151050
ESZA