Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Inkontinencia kezelése a fizioterápiában - Szabadon választható továbbképzés a Honvédkórházban

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. szeptember 22., csütörtök 9:37

A Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés ismételten szabadon választható továbbképzést szervezett 2022. szeptember 19-én „INKONTINENCIA KEZELÉSE A FIZIOTERÁPIÁBAN” címmel.

Sajnos még mindig nem beszélünk a témáról sokat, az emberek szégyenkezve, pironkodva állnak a témához.

Szerencsére a résztvevők és előadók nyíltan, nagy érdeklődéssel tudtak eszmét cserélni a témakört boncolgatva.

Az MH EK telephelyein a dolgozókon kívül Budapest több rendelőjéből és kórházából, de érkeztek Győr, Eger és Budapest agglomerációjában tevékenykedő orvosok és szakdolgozók is.

A továbbképzés nem titkolt célja volt a figyelemfelkeltés és gondolatébresztés, mivel a fizioterápiában nem elterjedt ebben a tárgykörben a kezelések végzése, holott a népesség nagy számban érintett.

Az előadás programjának első részében a nőgyógyászati, urológiai, pszichés vonatkozásait is felvázolta és saját szakterületének szemszögéből elemezte az inkontinencia előfordulását – Dr. Kiss Attila orvos ezredes a nőgyógyász szemével, Dr. Lukács Hedvig PhD rendelésvezető főorvos a pszichiáter szemével és a férfiakat érintő problémákról Kis Velicsek Annamária, a BTL cég klinikai szaktanácsadója. A tudományos nap második részében a lehetséges műtét nélküli kezelési lehetőségekről tartott előadást Dr. Major Tamás PhD praxisvezető, Prof. dr. habil Sandra Sándor PhD. centrumvezető főorvos és Farkasné Kun Zsuzsanna részlegvezető gyógytornász.

Bízunk benne, hogy hasonlóan sikeres szakmai napnak lehetünk még a későbbiekben is részesei.

ESZA