Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

IX. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. június 19., hétfő 11:14

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségügyi Kiképző Bázisának szakállománya kiállítóhellyel és bemutatóval vett részt a IX. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok rendezvénysorozatán, 2023. június 16-17-én.

A rendezvény látogatói statikus bemutatón keresztül ismerkedhettek meg a katona-egészségügyi eljárások alapjaival, ahol katonáink bemutatták többek között a légúti idegentest szakszerű eltávolítását, a légútbiztosítás különböző módszereit és eszközeit, a vérzéscsillapítás hatásos kivitelezését, valamint az újraélesztés folyamatát. Megtekinthették továbbá a sérülési mechanizmusok során előforduló sebzési formákat, és azok ellátásának lehetőségeit, melyeket a speciális egészségügyi szimulációs eszközök segítségével ki is próbálhattak az érdeklődők.

A kiállító sátor mellett a sebesültszállító gépjármű egészségügyi felszerelései is megtekinthetők voltak. A szakállomány tájékoztatói alapján pedig a katonaegészségügy mentési rendszerébe is bepillantást nyerhettek a rendezvény látogatói.

ESZA