Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jelentős eszközbeszerzés az MH Egészségügyi Központban

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2021. november 17., szerda 14:03

Új, modern genetikai ultrahang készülékkel bővült a Szülészet-nőgyógyászati Osztály eszközparkja. A Podmaniczky utcai telephelyen beüzemelt berendezés mellett további három darab ultrahang beszerzése is megtörtént.

Egy darab, korszerű genetikai ultrahang került elhelyezésre a Podmaniczky utcai telephely Szülészet-nőgyógyászati Osztàlyán. Az új eszköz kiváló képminőséggel és automatikus funkciókkal rendelkezik, ezáltal megkönnyíti a diagnosztikát végző szakemberek munkáját.

Az ultrahangvizsgálatnak jelentős szerepe van a várandósság során, mert az egyik legeredményesebb képalkotó eljárás, amely során kiszűrhetőek bizonyos fejlődési rendellenességek. A magzat egészségügyi fejlettségének ellenőrzése mellett, a vizsgálatnak köszönhetően a leendő szülők figyelemmel kísérhetik a magzat fejlődésének szakaszait is. 

A járványügyi szabályok betartása mellett megrendezett, szűk körű átadáson jelen volt az MH EK Honvédkórház főigazgatója, Dr. Wikonkál Norbert Miklós, valamint a kórház szakmai vezetői is.

A főigazgató az átadás során elmondta, hogy az MH EK Szülészet-nőgyógyászati Osztály és PIC részlege jelentős és vezető szerepet vállal a fővárosi ellátásban, amelynek körét gyakran vidékről érkező pácinesek is bővítik.

A betegellátásban résztvevő osztályok megfelelő infrastruktúrális fejlesztése kiemelt cél az intézmény vezetősége számára.

A genetikai ultrahang eszköz mellett, a további három ultrahang készülék a Gasztroenterológiai Osztály és a székhely Járóbeteg Szakrendelő Intézetének munkáját fogja segíteni segíti. A több tízmilliós beszerzés a HM tárca segítségével valósult meg az MH Egészségügyi Központ szakemberei munkájának köszönhetően.

 

2021. november 11.

Címkék
ESZA