Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiemelt egészségügyi biztosítást végez az MH EK egészségügyi állománya

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2021. június 24., csütörtök 15:17

Az MH Egészségügyi Központ speciális csoportja végzi a Széchenyi Lánchíd felújítási munkálataiban résztvevő tűzszerészek egészségügyi biztosítását.

A tűzszerész búvár munka során mindenre fel kell készülni. Nem csak az esetleges robbanás jelent kockázatot, hanem a víz sodrása, az uszadékok, az alacsony látótávolság és a víz alatti tárgyak is. A bitonság teljes megőrzése érdekében a Lánchídnál végzett tűzszerész munkálatok során az MH EK egészségügyi biztosítást végző csoportja folyamatos megfigyelés és kontroll alatt tartja az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészbúvár katonáit.

A helyszínen szolgálatot teljesítő egészségügyi katonák szélsőséges időjárási körülmények között, fokozottan veszélyes környezetben látják el feladataikat és maximálisan fel vannak készülve az esetleges búvár balesetek, valamint traumatológiai esetek ellátására.

Az felszerelés részét képezik az emelt szintű légútbiztosítási és vénabiztosítási eszközök, sebészeti-traumatológiai felszerelés, speciális vérzéscsillapító kötszerek, mellkasi sérülés, illetve sebészeti-traumatológiai ellátására szolgáló eszközök, kábító fájdalomcsillapítók, érzéstelenítők, defibrillator, túlnyomásos infúziós készlet, fájdalomcsillapító gáz és oxigén.

A szükséges eszközök minimum 20 kg plusz terhelést is jelenthetnek az ellátók számára, ezért a szakmai felkészültség mellett fontos a kiváló fizikai állapot is.

ESZA