Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kollagén Terápia

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. május 23., hétfő 11:23

„KOLLAGÉN TERÁPIA” címmel zajlott a Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés szervezésében szabadon választható továbbképzés az MH Egészségügyi Központban 2022. május 14-én. Az első nyárias időt idéző szombati napon a téma aktualitását igazolta a megjelent résztvevők magas létszáma.

IMG_7048

A résztvevők összetételét figyelembe véve, - a szakmai napon 134 fő, köztük 88 szakdolgozó és 46 orvos vett részt -– kitűnik, hogy a megfelelő, orvos által végzett terápia egy team munka, melynek alapját a jól képzett és tájékozott szakállomány biztosítja.

Az MH EK telephelyein dolgozókon kívül Budapest több kerületéből, Békéscsabáról, Bicskéről, Debrecenből, Egerből, Esztergomból, Fehérgyarmatról, Győrből, Hévízről, Kerekegyházáról, Kistarcsáról, Nagykanizsáról, Nyergesújfaluból, Pécsről, Püspökladányból, Százhalombattáról, Szolnokról, Szombathelyről, Tárnokról, Tatabányáról, Tiszaújvárosból, Veszprémből, Zalaegerszegről érkeztek az érdeklődők.

Az előadók prof. dr. Sandra Sándor meghívására érkeztek, a területük elkötelezett orvosai.

IMG_7064

Prof. dr. Hunyadi János a debreceni Bőrgyógyászati Klinika és az Onkológia Intézet klinikai immunológusa a bőr szerepére hívta fel a figyelmet az immunrendszer segítségeként előadásában.

Dr. Mészáros Anikó - Belgyógyász, esztétikai szakorvos, biolifting szakértő-  folytatva Hunyadi professzor gondolat menetét, a bőrt érő károsító tényezők, illetve a bőr minőségének minél további megőrzéséről, a kollagén kezeléssel végzett tapasztalatairól és az esztétikai kezelés kivitelezéséről számolt be. (a Hölgyek nagy örömére).

Dr. Hevesi Judit- belgyógyász, diabetológus betegségspecifikus és gondolatébresztő előadásában a polineuropathia klinikumát és új kezelési lehetőségként tárta fel a konzervatív kezelések palettájának bővítése céljából a terápiát.

A gerinc fájdalmainak kezelési alternatívájaként, esetismertetésekkel színesítette előadását Dr. Kiss Edit reumatológus, fizioterápiás és rehabilitációs szakorvos, aki tapasztalatait ismertette a terápiával kapcsolatban.

Dr. Kessler-Rosiwall Andrea ortopéd és traumatológus szakorvos előadásában további gerincet érintő megbetegedések kezeléséről számolt be, ugyanakkor kitért a sportsérülések, fejfájások, balesetek utáni kezelési lehetőségekre is.

Az előadások színvonalát tovább emelte az olasz Arcispedale Santa Nuova kórházból érkezett Dr. Lucia Ricci fizioterápiás és rehabilitációs szakorvos.

Sandra professzor holisztikus szemlélettel, a nyugati és keleti orvoslás, a hagyományos és új lehetőségek tárházának felhasználásával, a gyógyítás komplexitásával és az új lehetőségek felé való nyitás lehetőségeire ösztönözte a hallgatóságot előadásaiban, amiben a beteg orientáltság és az egyénre szabott terápiákat hangsúlyozta, mind az arcideg bénulás, mind a post covid szindrómákban előforduló gyógyító eljárások kapcsán.

Mindegyik szakorvos nagy tapasztalattal rendelkezve, a saját szakterületén elért eredményeit hitelesen, magas színvonalú, érdekfeszítő előadásaikkal tették teljessé a szakmai rendezvényt.

A továbbképzés végén Prof. Dr. Sandra Sándor Pácserné Bozi Juditnak a Honvédkórházért Alapítvány elnökének, és a szakrendelés szolgálatvezetőjének, Kovács Zsuzsannának mondott köszönetet a háttérben végzett munkájukért, egyben kifejezte szándékát, hogy a jövőben is tervezett a szakszolgálat részéről hasonlóan sikeres szakmai nap szervezése.

Címkék
ESZA