Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelem napja a HM ÁEK-ben

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2009. május 19., kedd 9:56

160 éve annak, hogy a már sok csatát megví­vott, alig egy esztendõs honvédsereg 1849. május 21-én visszafoglalta Buda várát, az ország szí­vét. Kivételes nap ez a történelmünkben. Méltán ünnepli az ország ezen a napon a magyar honvédelmet, a honvédséget. E nemes eseményt 1992 óta minden évben a Magyar Honvédelem Napjaként ünnepeljük. E napra emlékezett, állománygyûlés keretében a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központ hivatásos és szerzõdéses katona, illetve közalkalmazott állománya 2009. május 19-én.

Az ünnepségen Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes köszöntötte a honvédelmi miniszter képviseletében megjelent Dr. Horváth József vezérõrnagyot, a HM Fejlesztési és Logisztikai íœgynökség vezérigazgatóját, Dr. Szilágyi Zsuzsanna orvos ezredest, az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ mb.parancsnok helyettesét, valamint a meghí­vott és berendelt állományt.

Dr. Jäckel Márta PhD orvos ezredes, a Patológiai és Kórszövettani Diagnosztikai Osztály osztályvezetõ fõorvosa ünnepi beszéd keretében emlékezett az 1849-es eseményekre, dicsõ elõdeink helytállására és bátorságára, kiemelve, hogy ez a nap a katonák számára különösen fontos, hiszen róluk, a haza védelmét ellátókról szól, akár itthoni vagy külföldi missziós területen teljesí­tsék a szolgálatukat.

Az ünnep méltatása után a kiemelkedõ munkát végzõk elõléptetésére, elismeréseinek átadására került sor.

A rendezvény szí­nfoltja és méltó befejezése volt a Honvéd Együttes mûvészeinek ünnepi mûsora, és az ezt követõ fogadás.

 

 

 

ESZA