Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Lágylézer-terápia 2016

2016. április 8., péntek 7:43

„Lágylézer-terápia 2016” címmel került megrendezésre a Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés legújabb tudományos továbbképzése a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban 2016. március 17-19-én.

Prof. Dr. Sandra Sándor med.habil. PhD., az MH Egészségügyi Központ Reumatológiai és Fizioterápiás szakrendelésének vezetője, szakterületén évek óta alkalmazza a Mester Endre professzor által kifejlesztett lágylézer-terápiát és időről időre továbbadja az egyre bővülő tapasztalatokat. Ennek a folyamatnak volt része az idei továbbképzés is, melynek előadásait olyan szakemberek tartották, akik a mindennapi gyakorlatban alkalmazzák a lézert diagnosztikai, illetve terápiás célból.

1609151112
A szimpóziumon 49 orvos és 115 egészségügyi szakdolgozó vett részt, mindemellett az MH Egészségügyi Központ számos szakembere, továbbá meghívott előadók osztották meg tapasztalataikat a jelenlévőkkel. A rendezvényen nem csak gyakorló orvosok, hanem egyetemi tanárok, tanszékvezetők, akadémiai doktorok, sőt a technika természetéből adódóan fizikusok is szerepeltek az előadók között.

A továbbképzés megnyitásaként Porcs-Makkay László fizikus, sugárvédelmi szakértő vezette be a hallgatóságot a lézerek működésének fizikai hátterébe, de előadásai kitértek a specifikus kutatásokra, a gyógyászati alkalmazásokra, illetve a terápia eredményeire is.

A képes prezentációkkal kísért előadások rendkívül széles skálát öleltek fel. Mivel elsősorban gyakorlati alkalmazókat céloztak meg, szinte minden szakterület képviselője rávilágított, arra hogy az emberi szervezet egyes szerveinek, szervrendszereinek elégtelen funkciója esetében a lágylézer hogyan alkalmazható terápiás eszközként.

1609151112

A jó hangulatban telet rendezvény alkalmával a résztvevők átfogó, kibővített ismereteket kaptak, amely a jövőre tekintve megalapozta a továbbképzés folytatását.

ESZA