Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság XXV. Tudományos Konferenciája

Szerző: Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság | Fotó: Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság |  2023. november 28., kedd 8:15

A Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság 2023. november 22-én rendezte meg XXV. Tudományos Konferenciáját.

Az ünnepi eseménynek a Terrorelhárítási Központ adott helyszínt, ezzel is jelezve a szoros szakmai és tudományos együttműködésünket. A rendezvény fő témája a törökországi földrengés egészségügyi ellátása, valamint a Koszovóban sérült katonák sebészi, rehabilitációs ellátása és pszichológiai támogatása volt – a mentésben résztvevők szempontjából. Előadás hangzott el a 30. Többnemzeti Katonaegészségügyi Konferencia fő tapasztalatairól és a TEK speciális mentési képességeiről (Hableány, Jósvafő, Antalya). A konferencia előadásait és a TEK speciális eszközeinek bemutatóját több, mint 100 fő tekintette meg, a Társaság tagjain kívül a fővárosi járó- és fekvőbeteg ellátó intézmények vezetői is jelentős számban.
Az esemény keretében adták át a Katona-egészségügyi Életmű Díjat, amelyet a tagság jelölése alapján a katonaorvoslás azon jeles képviselői kaphatnak meg, akik aktív szolgálati időszakuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve olyan maradandót alkottak, amelyek hosszú távon is pozitív hatással lesznek a hazai és nemzetközi katonaegészségügyi feladatokra.
2023-ban a díjat Prof. Dr. Grósz Andor nyá. dandártábornok,  Dr. Zsíros Lajos nyá. dandártábornok és posztumusz Prof. Orgován György nyá. ezredes kapta meg.
szöveg és fotó: Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság
ESZA