Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Mátyásfalvi Réka hadnagy, mentőtiszt a Role 2 állományában

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. december 18., vasárnap 6:20

Következő riportunkban Mátyásfalvi Réka hadnagyot mutatjuk be, aki 2022. augusztus 1-jén kezdte meg pályáját a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ állományában. Korábban Mészáros Lázár ösztöndíjas hallgatóként folytatta tanulmányait és a Semmelweis Egyetemen szerezett mentőtiszti diplomát, jelenleg pedig a MH EK Role 2 állományában teljesít szolgálatot.

Mi indította el az egészségügyi pályán?

Gyerekkorom óta vonzottak az olyan segítő szakmák, melyek során a társadalom számára hasznos munkát végezhetek. A mentőtiszti hivatásban számomra az egyik legfontosabb a problémamegoldó gondolkodásmód és a bajtársi közösség.

Milyen módon szerzett tudomást a katonai ösztöndíjprogramról?

A honvédségi ösztöndíj program lehetőségéről egy hallgatótársam mesélt az egyik kórházi gyakorlatom során.

Miért erre a szakirányra esett a választása?

A sürgősségi ellátás számomra a sokszínűsége és változatossága miatt volt vonzó. Akár hospitálisan, akár prehospitálisan a legkülönbözőbb helyzetek és feladatok megoldását kívánja meg. A folyamatos kihívások, illetve a döntési folyamatok precízsége és gyors végrehajtása folyamatos fejlődésre késztet.

20221201_095935

Hosszútávon hogy látja a jövőjét?

Hosszútávon is a Magyar Honvédségen belül képzelem el a jövőmet – kiegészülve a civil egészségügyi munka során szerezhető rutinnal és tapasztalatokkal – ami reményeim szerint nagyon jó fejlődési lehetőséget fog biztosítani számomra.

Fiatal egészségügyi dolgozóként, hogy látja, mi az, ami jelenleg előre tudja mozdítani az egészségügyi ellátórendszert?

Véleményem szerint, a kulcs a tapasztaltabb kollégák mentorálásában is rejlik: ők tudnák a fiatalokat tanítani és tapasztalataik átadása révén formálni a hivatástudatukat.

Mindezek mellett az egészségügyi ellátórendszer nyilvánvalóan sok szempontból nagyszabású átalakításra szorulna annak érdekében, hogy a fiatal egészségügyi dolgozók ne hagyják el az egészségügyi pályát rövid időn belül.

Hogyan tudja összeegyeztetni a hivatását a magánéletével?

A hivatás és a magánélet összeegyeztetése egészségügyi dolgozóként önmagában sem könnyű feladat, katonaként pedig még nehezebb. Rengeteg áldozatot és lemondást követel, de ennek ellenére meg lehet találni az arany középutat. A támogató magánéleti háttér pedig rengeteg pluszt ad a munka során nyújtott teljesítményhez is.

ESZA