Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés az államalapítás ünnepe alkalmából

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. augusztus 18., péntek 11:31

Az MH Egészségügyi Központ ünnepi állománygyűlést tartott augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe alkalmából.

Az ünnepi megemlékezést dr. Vekszler Péter orvos ezredes, nemzetközi parancsnokhelyettes nyitotta meg Wass Albert örökérvényű gondolataival köszöntve a kollégákat: „Az ünnep Isten ajándéka, más, mint a többi nap, s arra való, hogy hétköznapi mivoltunkból kivetkőzve tiszteljük önmagunkban az embert. (…) Az ünnep önmagunk felemelése. Tiszta ünnepi ruhában és tiszta ünnepi gondolatokkal lehet csak ünnepelni, felülemelkedve a hétköznapokon, s apró küzdelmeinken.” 

Dr. Mészáros Kálmán, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutatója segítségével e jeles esemény történelmi hátterébe is bepillantást nyerhettek a kollégák. 

Ez követően az ünnepi parancsok és határozatok felolvasására került sor. Dr. Vekszler Péter ezredes elismeréseket adott át az állomány körében kiemelkedő teljesítményt nyújtó katonáknak és honvédelmi alkalmazottaknak.

A rendezvény kulturális blokkjában Ress Hajnalka énekes-előadóművész előadásában az alkalomhoz illő dalok hangzottak el, záró akkordként pedig dr. Zsíros Éva orvos alezredes, védelem-egészségügyi parancsnokhelyettes tartott pohárköszöntőt.

ESZA