Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH Egészségmegőrző SENIOR Prémium Program

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2024. március 14., csütörtök 14:59

Különböző betegségeket okozó rizikófaktorok feltárása, a magasabb rizikóval rendelkezők kiszűrése, életmódtanácsokkal történő ellátása is szerepel a nyugállományú katonák egészségének és jólétének megőrzésére életre hívott MH Egészségmegőrző SENIOR Prémium Programban, mellyel legutóbb a Felderítők Társasága Egyesület aktív és nyugállományú tagjai ismerkedhettek meg a Stefánia Palotában.

A Magyar Honvédség számára kiemelt fontosságú, hogy az évtizedeken keresztül a Hazáért végzett állhatatos szolgálatot teljesítő nyugállományú katonáknak segítséget nyújtson abban, hogy továbbra is hosszú, aktív és egészséges életet élhessenek

 

Az életmód tanácsadás fő pillérét az állapotfelmérő vizsgálatok eredményei jelentik, melynek köszönhetően a szakemberek átfogó képet kapnak a programban résztvevők egészségügyi állapotáról, valamint ezek alapján segítséget tudtak adni a későbbi, súlyosabb betegségek megelőzéséhez, mint szívinfarktus, agyvérzés vagy a különböző daganatos betegségek. .  A vizsgálatok közt szerepelt vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, férfiaknál vércseppből történő PSA (prosztata specifikus antigén) szűrés, VICARDIO (szívstressz-mérés) vizsgálat, BMI (testtömeg index) mérés Omron BF 511 készülékkel.

 

Az MH Egészségügyi Központ szakemberei a szűrővizsgálaton azon egészségügyi rizikó faktorokat tudták beazonosítani, amelyeket kellő odafigyeléssel és tudatossággal csökkenteni lehet.

A résztvevők között voltak olyanok is, akik példaértékű életmódjukkal 79 évesen a 25-30 éves korcsoportnak megfelelő paraméterekkel rendelkeztek, vagy idős koruk ellenére korukat meghazudtoló aktivitással élik mindennapjaikat. A szűrővizsgálatok fontos szerepet játszanak az egészségmegőrzésében és az esetleges problémák korai azonosításában is. 

 

ESZA