Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pest megyében oltottak a katonák

Fotó: Tóth László |  2021. június 15., kedd 10:28

A Pest megyei Nyársapáton járt a Magyar Honvédség egyik oltóbusza június 14-én, hétfőn. A mobil oltóállomáson az egydózisú Janssen vakcinával oltottak a katonák.

Az oltóbuszon száznyolcvan darab oltóanyag állt rendelkezésre. A lakosság örömmel élt a lehetőséggel, hiszen egy oltás elegendő ahhoz, hogy megszerezzék a védettséget.

„A lakosság számára segítséget jelent, hogy helybe hozzuk az oltóanyagot, ahogyan az is, hogy csak egyszer kell beadni a vakcinát. Sokan félnek a tűtől, így azonban nem kell visszajönniük, ráadásul hamarabb megkapják a védettségi igazolást is” – tájékoztatott dr. Fekete Attila főorvos, az MH Egészségügyi Központ oltóbuszparancsnoka.

Oltóbusz_06.14 (8)

A településen élők kérdésünkre válaszolva elmondták, hogy – egyebek mellett - családjuk megóvása érdekében döntöttek úgy, hogy beadatják az oltást. „Fontosnak tartom, hogy megvédjük Magyarországot és tegyünk érte, hogy elmúljon a koronavírus-járvány” – fogalmazott Bogár Andrei.

Voltak, akik külföldi állampolgárként is úgy döntöttek, hogy az oltóbuszon veszik fel a vakcinát. Tjerk Elzinga és felesége, Erica Elzinga Hollandiából érkeztek, tizenhat éve minden évben hat hónapot Magyarországon töltenek. „Mindenképpen az egydózisú vakcinát szerettük volna megkapni, azonban Hollandiában nem volt rá lehetőségünk. Azt hittük, hogy sokáig kell majd sorban állnunk, de minden gördülékenyen haladt. Jó élmény volt, hogy katonák oltottak minket, hiszen korábban magam is szolgáltam katonaként” – árulta el érdeklődésünkre Tjerk Elzinga.

Oltóbusz_06.14 (3)

Tamara Wuytack egy éve költözött Belgiumból Magyarországra. Kérdésünkre válaszolva elmondta: nagyon elégedett a magyar oltási programmal. „A magyar oltási programot tartom a legsikeresebbnek, mert az Európia Unióban arányaiban a legtöbb ember itt kapta meg a vakcinát. Örülök, hogy ezután el tudok majd menni a gyermekeimmel termálfürdőbe vagy beülhetünk egy étterembe” – hangsúlyozta.

A mobil oltóbuszokon dolgozó egészégügyi katonák további helyszíneken oltanak az országban a következő hetekben.

ESZA