Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pszichológusi kerekasztal az MH Egészségügyi Központban

2016. április 20., szerda 13:51

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt a Magyar Honvédség – együttműködésben más fegyveres- és rendvédelmi szervezetekkel – jelentős feladatot lát el Magyarország több határszakaszának védelme érdekében. Ez a feladatellátás a teljes végrehajtó állomány részéről fokozott mentális és fizikai igénybevételt jelent. A katonák lelki egészségének megőrzése érdekében, és a parancsnoki állomány tevékenységét támogatva 2015. szeptember óta a Magyar Honvédség pszichológusai is részt vesznek a határ menti feladatokban a szolgálatot teljesítő katonákkal együtt.

1609151116

Figyelemmel arra, hogy ez a feladatellátás több rendhagyó elemet is magában foglal, rendkívül fontos, hogy a tapasztalatok megosztására, megbeszélésére alkalom kerüljön. Az MH Egészségügyi Központ, mint az egészségügyi – beleértve a pszichológiai biztosítást – feladatok fő felelőse szervezésében 2016. április 20. -án, a tapasztalatok feldolgozása érdekében „Pszichológusi kerekasztal” került megrendezésre.

A megbeszélés résztvevőit Dr. Vekerdi Zoltán ezredes, mb. MH egészségügyi főnök köszöntötte. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság képviseletében Dr. Janka Norbert ezredes, egészségügyi főnök a pszichológiai biztosítás jelentőségét méltatta, és tolmácsolta az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnokának ezzel kapcsolatos értékelését. A rendezvény következő részében Andó Sándor ezredes, MH főpszichológus köszönte meg a pszichológusok tevékenységét és ismertette a – nem csak határ menti – végrehajtott, valamint tervezett feladatokat. Ezután Molnár László András alezredes, osztályvezető-helyettes összegezte a határ menti feladatok során összegyűlt fontosabb tapasztalatokat.

A kerekasztal további részében Andó Sándor ezredes és Molnár László András alezredes moderálásában a részt vevők közvetlenül osztották meg tapasztalataikat és alakítottak ki közös álláspontot a további, hatékony tevékenység érdekében.

1609151116
ESZA