Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Sportegészségügyi törekvések

2023. május 25., csütörtök 11:48

A korábbi kiváló együttműködésre alapozva új szerződést írt alá az MH Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület. A szerződés az MH Egyészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület kizárólagos hatáskörébe tartozó azon feladatokat tartalmazza, amelyek támogatják a két fél sportegészségügyi tárgyú törekvéseit, a Honvéd Testalkati Programot, valamint a Magyar Honvédség személyi állománya fizikai és egészségi állapotára meghatározott sportszakmai programokat.

„A szerződés értelmében továbbra is helyszínt és sportszakmai hátteret biztosítunk a katonák és katonai alkalmazottak egészségügyi felméréseihez, sportolásához. Egyik fő feladatunk a Honvéd Testalkati Programban való részvétel, közel 60 katona felmérésében veszünk részt edzésterveket készítünk ahhoz, hogy fittebbek, egészségesebbek legyenek a program részvevők” – mondta Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke, aki a szerződéskötés után bemutatta a partnereknek a BHSE egészségügyi központját, ahol sportolóink térítésmentesen vehetik igénybe a gyógytornát, masszőrt, fizioterapeutát, a rehabilitációs és prevenciós eszközparkot.
„Fontos megállapodás született, amelynek köszönhetően BHSE az egyesület sportlétesítményében biztosítja az MH EK által az egyén aktuális fizikai és egészségi állapotára meghatározott program sportszakmai hátterét. Vállalja továbbá, hogy a BHSE Egészségügyi Centrum közreműködik a mérési adatok, tapasztalatok, eredmények hasznosításában és alkalmazásában. Segítséget nyújt a személyi állomány fizikai követelményeknek megfeleléséhez, és a katonasportolók számára orvosi hátteret biztosit a kockázat nélküli sportoláshoz, versenyzéshez, továbbá a tudományos megalapozottságú teljesítmény diagnosztikai vizsgálatok eredményeivel hozzájárul a tökéletes, sokoldalú katonai felkészítéséhez” – tette hozzá Farkas László a BHSE ügyvezető elnök-helyettese, aki azt is elmondta: a Magyar Honvédség vállalja sportorvos végzettségű szakember biztosítását a BHSE sportolóinak és a katonasportolók felkészülését. Az MH EK személyi állománya emellett teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokat végez és koordinál, elősegíti a teljesítménymaximalizálás egészségügyi biztonságát. Szakmai iránymutatásával támogatja a sportsérülések, sportártalmak megelőzését, kialakult probléma esetén a megfelelő helyre irányítja a honvédos beteget az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórházban.
348983288_267770825821367_5012759812174360224_n (1)
ESZA