Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai konferencia

2020. november 24., kedd 15:07

A sebészeti szakmákat érintő negatívnyomás-terápiára fókuszálva szervezték meg - ezúttal online - a 4. NPWT szakmai konferenciát 2020. november 19-én, melyen az MH Egészségügyi Központ orvosai kiemelt szerepet vállaltak.

Az esemény a Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti és Intervenciós Gasztroenterológiai Klinika és a Negatívnyomás-terápiával (NPWT) a Sebgyógyulásért Egyesület szervezésében valósult meg, figyelembe véve a jelenlegi járványügyi helyzetet.
1609152329
Orvosaink az alábbi előadásokat tartották meg:
⁃ Dr. Pellek Sándor ezredes: NPWT szakmai biztonsága Covid 19 időszakban (Sebészet szekció előadás)
⁃ Dr. Székely László: Megoldások a szívsebészetben – szövődmény elhárítás vagy pragmatikus terápia! (Különleges indikációk szekció előadás)
⁃ Dr. Jancsó Máté: Egyedi lokalizációjú lágyrészhiányok kombinált plasztikai sebészeti megoldásai a szakorvos-jelölt szemével (Különleges indikációk szekció előadás)
⁃ Dr. Várhelyi Levente ezredes: Vákuum asszisztált sebkezelés a traumatológiában (Ortopédia, traumatológia szekció előadások)
⁃ Dr. Jancsó Máté: Kiterjedt lágyrészhiányok és krónikus sebek kezelése a lábon végtagmentő céllal a plasztikai sebészetben (Krónikus sebek szekció előadások)
Üléselnökök voltak:
⁃ Dr. Székely László: Különleges indikációk szekció előadások
⁃ Dr. Várhelyi Levente ezredes: Ortopédia, traumatológia szekció előadások
⁃ Dr. Pellek Sándor ezredes: Ortopédia, traumatológia szekció poszterek
⁃ Dr. Pellek Sándor ezredes: Krónikus sebek szekció poszterek
A szervezőbizottság külön elismerte dr. Jancsó Máté munkáját, mint az egyetlen, két szekcióban is prezentáló előadót.
ESZA