Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Szakmai látogatáson a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum tanulói

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2023. május 18., csütörtök 15:09

2023. 05. 11-én, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum tanulói, illetve oktatói 71 fővel vettek részt azon a szakmai látogatáson, melynek keretén belül bepillantást nyerhettek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Járványügyi és Tudományos Kutató Intézet laboratóriumainak tevékenységébe.

Az eseményt Dr. Zsíros Éva őrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ védelem-egészségügyi parancsnokhelyettese nyitotta meg. Üdvözlő szavait követően Dr. Lengyel Attila ezredes, a Járványügyi és Tudományos Kutató Intézet vezetője, majd Nagy Ágnes alezredes és Petyus István alezredes, az intézet osztályvezetői nyújtottak tájékoztatást a szervezeti felépítést, illetve a feladatrendszert érintő főbb tudnivalókról.
A látogatás második felében a résztvevők számára lehetőség nyílt az intézet laboratóriumainak megtekintésére, teret engedve az egyes munkafolyamatok részletesebb bemutatásának, majd az ezekhez kapcsolódó szakmai beszélgetéseknek. A tanulók, akik az elhangzott ismeretek elsajátításáról játékos teszt formájában adtak számot, a legnépszerűbbnek a Katonai Toxikológiai Laboratóriumot, illetve a Munka-és Sugáregészségügyi Laboratóriumot választották.
A jó hangulatú, egyben gondolatébresztő esemény zárását követően mindkét fél reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a látogatást a jövőben további hasonlóak követik.
ESZA