Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Széleskörű egészségügyi szűrésen a leendő honvédek

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2024. február 15., csütörtök 13:13

Az “Embert a vasra!” sikeres toborzókampány eredményeként több mint ötszázan jelentkeztek és vonultak be az elmúlt napokban az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályhoz, hogy megkezdjék alapkiképzésüket.

A laktanyába érkezők egészségügyi szűrését az MH Egészségügyi Központ végezte: a Lynx pilot program bevonulásához hasonlóan egészségügyi, pszichológiai és fizikai vizsgálatokkal vizsgálták a bevonuló állomány alkalmasságát. 

A jelentkezők közül többeknek volt lehetősége arra, hogy előzetes egészségügyi alkalmassági szűrésen vegyenek részt a kecskeméti Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben.

 

Az Egészségfejlesztési Osztály számos, a bevonulók egészségére és fizikai állapotára irányuló méréseket is végzett, többek között testösszetétel meghatározást (testzsír százalék, izom százalék, zsigeri zsír érték, testtömeg-index), marok szorító erőt.

A mérések eredményei az alapkiképzést követően válnak számunkra meghatározóvá, mivel így nyomon követhető a honvédek fizikai állapotának fokozatos változása, valamint megállapítható, hogy a kiképzés milyen mértékben képes fejleszteni a fizikai erőnlétet.

 

Sok sikert és kitartást kívánunk minden honvédnek!

 

ESZA