Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tudományos-szakmai konferencia a hon-és rendvédelmi egészségügyi dolgozók számára

2019. november 26., kedd 15:24

Immár kilencedik alkalommal szervezett hon- és rendvédelmi egészségügy különböző aspektusait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát a Belügyi Tudományos Tanács, a rendőrség, valamint az MH Egészségügyi Központ Budapesten, a Duna Palotában.

1609152115
A tudományos tanácskozást – amelyen mások mellett részt vett Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka – prof.dr. Merkely Béla, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Sabjanics István a Belügyminisztérium Tudománystratégiai és – koordinációs Főosztály, főosztályvezetője, valamint Erdélyi Lajos a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. A november 26–27-ei rendezvény fővédnökei Pintér Sándor belügyminiszter és Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
1609152115
Erdélyi Lajos megnyitójában hangsúlyozta: ezen a területen is példaértékű az együttműködés a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium között. „Az orvostudomány 21. századi fejlődése kiemelkedő, rendkívüli és ehhez hozzátartozik a magyar orvosok kimagasló képzettsége és elismertsége is” – mondta Erdélyi Lajos, hozzátéve: természetesen azok a kihívások sem kicsik, amelyekkel az orvostudománynak szembe kell néznie.
A Honvédkórházzal kapcsolatban az államtitkár emlékeztetett arra, ebben az intézményben történik a rendvédelmi és honvédelmi szervezetek dolgozóinak, illetve hozzátartozóiknak foglalkozás-egészségügyi ellátása, a különböző alkalmassági vizsgálatok elvégzése. Mint fogalmazott: közös értékünk a Honvédkórház és ezt az értéket a jövő nemzedéke számára meg kell őrizni.
1609152115
Ezt követően a tudományos tanácskozás résztvevői az emésztőrendszeri betegségek változó és komoly kihívást jelentő kérdéseit tekintették át, valamint arra is választ kerestek, hogy a tudományos eredmények és a klinikai gyakorlati tapasztalatok hogyan segíthetik a honvédelmi és rendvédelmi szolgálatok tagjaival szemben megfogalmazott speciális elvárásokat.

Forrás: honvedelem.hu
Szerző: Antal Ferenc és Ördög Kovács Márton
Fotó: Rácz Tünde

ESZA