Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új ágymatracok a Honvédkórházban

2019. május 24., péntek 14:41

Az MH Egészségügyi Központ elkötelezett a legmagasabb szakmai színvonal biztosítása és a legújabb szakmai ajánlások érvényesítése mellett. A betegellátás magas ápolásszakmai szinten tartásának érdekében, az intézmény 276 darab, modern ápolási és 277 darab, speciális, antidecubitus matracot szerzett be a Róbert Károly körúti székhelyre valamint a Podmaniczky utcai telephelyre, 28 fekvőbeteg ellátó osztályára.

1609151891
A tartósan ágyban fekvő betegek testén, az állandó nyomás miatt a vérkeringés lelassul, a szövetekben pangó állapot alakul ki, sebek és fekélyek keletkezhetnek, melyet nyomási fekélynek, felfekvésnek (decubitus) nevezünk. A legveszélyeztetettebb testtájak a hát, a csípő, a sarkak, a könyök. Olyan eszközökre van szükség, melyek tehermentesítik az állandó fekvés miatt terhelt testrészeket. Könnyebb a felfekvést megelőzni, mint a kialakult sebeket meggyógyítani. Az egyik leghatékonyabb segédeszköz az antidecubitus matrac, ami egyenletesebb nyomáseloszlást biztosít, speciálisan kialakított felületének és szivacs vagy polyurethan anyagának köszönhetően.

1609151892

A nyomási fekély megelőzése és kezelése, a Honvédkórházban is egyre növekvő jelentőséggel bír. Az MH EK felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően, most már minden érintett osztályon biztosítottak az antidecubitus matracok.

1609151892
ESZA