Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Új kórházi ágyak

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. november 13., vasárnap 6:08

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ betegellátó területe és az ellátott betegek száma a koronavírus járvány alatt ugrásszerűen megnövekedett, ennek megfelelően a betegek ágya és az eszközpark fokozottabb használatnak volt kitéve.

Deli Mária ezredes ápolási igazgató elmondta, hogy az eszközbeszerzés előkészítésében alap szempont volt a betegbiztonság, a biztonságos betegellátás és az ápolók munkájának megkönnyítése.  Kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden ágy fertőtleníthető legyen, valamint a beteg kényelmét szolgáló eszközökkel együtt a munkavédelmi előírásoknak megfelelő munkakörnyezet biztosítson.  

Beszerzésre került 40 db Hill-Rom, 65 db Stiegelmeyer kórtermi ágy és 110 db kórtermi éjjeliszekrény.

Az elektromos kórtermi ágyak vezérlőegységgel és biztonsági oldalrácsokkal felszereltek, az aktuális helyzethez, beavatkozáshoz igazítható és a beteg által is tetszőlegesen beállítható ülő és fekvőhelyzet funkciókkal ellátottak. Az aktuális betegség ellátásához szükséges eszközök felszerelhetősége jelentősen felgyorsítja az ápolók munkáját is.

A betegek nagyobb komfortérzete mellett előrelépést jelent, hogy könnyebbé vált a mozgatás, az emelhető oldalfalaknak, állítható magasságnak és a beépített világítóeszközöknek köszönhetően fokozott biztonságot nyújtanak a betegek számára.  

IMG_3346

A korszerű, szép környezetben a modern ápolási eszközök használata és látványa döntően befolyásolja a betegellátás folyamatát, fokozza a betegelégedettséget, valamint segíti és jelentősen megkönnyíti a betegellátást, továbbá a szakdolgozók megtartásában is szerepet játszik.

Az ágyak és az ápolási eszközök kiosztása elindult, első ízben:

  • a székhelyen:
    • stroke őrző: 8 db Hill - Rom ágy + 8 db éjjeliszekrény,
    • égés-sebészet: 10 db Hill-Rom ágy + 3db éjjeli szekrény,
    • valamint a kialakításra kerülő új Vitalitás I. osztályra: 15 db Hill - Rom ágy + 15 db éjjeliszekrény;
  • a Podmaniczky utcai telephelyen:
    • Gasztroenterológia őrző: 6 db Hill-Rom ágy + 6 db éjjeliszekrény,
    • Fül- Orr- Gégészet: 1 db Hill- Rom ágy+ 3 db éjjeliszekrény került kiadásra.

A még rendelkezésre álló ágyak kiosztása folyamatos a székhely, a Podmaniczky utcai és a Szanatórium utcai telephelyek vonatkozásában.

ESZA